Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της διακοπής της γραμμής Κύθηρα –Πειραιά;

dritsas
Μετά την Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας & Αιγαίου, με θέμα «Αναξιόπιστα στοιχεία – αναξιόπιστη πολιτική στην ακτοπλοΐα. Ακραίο παράδειγμα η υπό κατάργηση σύνδεση Κυθήρων και Αντικυθήρων με τον Πειραιά», ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, σε νέα παρέμβασή του για το θέμα, ερωτά τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου  «Γιατί αλήθεια καταργείται η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη;», σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε .
    
Ο κ. Δρίτσας , επισημαίνει στον υπουργό Ναυτιλίας ότι « με διάφορες ευκαιρίες στο διάστημα των τελευταίων μηνών συχνά προαναγγείλατε την πρόθεσή σας να διακόψετε την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με το διοικητικό κέντρο τους, τον Πειραιά.
Πρόσφατα, στις 10/1/2014 επισήμως από το βήμα της Βουλής εξαγγείλατε την οριστική κατάργηση της γραμμής Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κισσάμου Κρήτης και φυσικά της επιστροφής.

Τα στοιχεία και τα επιχειρήματα με τα οποία αιτιολογήσατε την απόφασή σας αυτή απορρίπτονται ως αβάσιμα και μονομερή από το σύνολο των κατοίκων και της θεσμικής εκπροσώπησης των δυο ιστορικών νησιών. Η Συνέλευση μάλιστα κατοίκων και φορέων η οποία συγκλήθηκε στον Ιερό Ναό της Μυρτιδιώτισσας στην Ιερά Μονή στα Μυρτίδια Κυθήρων, την Κυριακή 12/1/2014 με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κκ. Σεραφείμ και των Δημοτικών Αρχών, έκρινε ομόφωνα την απόφαση αυτή ως καταστροφική».

Και τον ερωτά  «Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να μην καταργήσετε την επί 50 και πλέον έτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με το διοικητικό κέντρο τους, τον Πειραιά, όπως ομοθύμως ζητούν οι κοινωνίες και των δυο νησιών; ».
-----------------------------
Πηγή:  newsta.gr
-----------------------------