Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 31/01/2014

Στον   Ιερό Ναό Εσταυρωμένου στη Χώρα  χοροστατούντος του Σεβασμιώτου  Μητροπολίτου μας, κ. Σεραφείμ εψάλη η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία για την  εορτή των Τριών Ιεραρχών . Συμμετείχαν οι μαθητές του Γυμνασίου  και   του Λυκείου με τους υπηρετούντες  σ’ αυτά εκπαιδευτικούς, ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ Θεόδωρος Γ. Κουκούλης,  και ο Αντιδήμαρχος, κ. Νικ. Μεγαλοκονόμος.   
   
Σε εμπνευσμένη επετειακή ομιλία της η καθηγήτρια, κα Καρολίνα Ασλάνη, αναφέρθηκε στην σημασία της  Παιδείας για τον άνθρωπο και αποσαφήνισε  τι σημαίνει πραγματικά « Παιδεία»
(ολοκληρωμένη μόρφωση χαρακτήρα) και τι «εκπαίδευση».

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο κ. Δήμαρχος  παρευρέθηκε στην εκδήλωση  που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κυθήρων, στο Πνευματικό Κέντρο του Κεραμωτού για τους Τρείς Ιεράρχες με ομιλητή τον π. Στυλιανό Καρπαθίου, ο οποίος είναι θεολόγος και ιατρός ψυχίατρος. Μετά την ομιλία ακολούθησε η  κοπή της Βασιλόπιτας για  τους εκπαιδευτικούς των  Κυθήρων.    
   
Eπίσης, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου,κ. Λ. Βέζος και ο Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Αντώνιος  Λαχανάς