Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

2.809 μόνιμες θέσεις προσωπικού σε Φορείς του Δημοσίου

2.809 μόνιμες θέσεις προσωπικού σε Φορείς του Δημοσίου
Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για 2.809 προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε Φορείς, 7 Υπουργείων (Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου και Οικονομικών).

Αναλυτικά, με νέο διαγωνισμό θα προληφθούν:
  • 200 μηχανικοί και ελεγκτές στο Μετρό.
  • 150 δόκιμοι λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα.
  • 500 ιατροί σε Νοσοκομεία.
Μέσω της "κινητικότητας" θα απορροφηθούν, επίσης, 331 Σχολικοί Φύλακες, ως βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, ενώ από πίνακες επιλαχόντων παλαιοτέρων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν 200 γραμματείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, 300 εφοριακοί στο Υπουργείο Οικονομικών, 200 διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και 328 στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Τέλος, από τις λίστες του ΟΑΕΔ προστατευόμενων ατόμων θα γίνουν 600 προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.

200 μηχανικοί και ελεγκτές στο Μετρό

Οι προσλήψεις θα αφορούν ηλεκτροδηγούς, ελεγκτές και τεχνικό προσωπικό.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να «φτάσει» στο ΑΣΕΠ το σχετικό αίτημα για την πρόσληψη των 200 νέων υπαλλήλων στο Μετρό.

150 δόκιμοι λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα

Πρόκειται για δύο νέες προκηρύξεις για 60 δόκιμους υπαξιωματικούς και 90 δόκιμους λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα.

Οι υποψήφιοι / ες για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας και να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους.

Η δημοσίευση των ανωτέρω προκηρύξεων αναμένεται από μέρα σε μέρα. 

500 ιατροί σε Νοσοκομεία

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ άλλες τόσες θα γίνουν και στο β' εξάμηνο του 2014.

331 Σχολικοί Φύλακες ως βοηθητικό Υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία

Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει η σχετική ανακοίνωση για την υποβολή των αιτήσεων από τους Σχολικούς Φύλακες, που έχουν τεθεί σε καθεστώς "διαθεσιμότητας", όπως έχει ανακοινώσει και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

200 γραμματείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην «τελική ευθεία» βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη νέων διοικητικών υπαλλήλων στα Δικαστήρια της Χώρας.

Συγκεκριμένα, αφορούν 60 άτομα Κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) κλάδου γραμματέων και 140 άτομα Κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) κλάδου γραμματέων.

300 εφοριακοί στο Υπουργείο Οικονομικών

Θέμα ημερών είναι η δημοσίευση της προκήρυξης για 300 εφοριακούς στο Υπουργείο Οικονομικών από πίνακες επιλαχόντων του ΑΣΕΠ.

Οι νέοι αυτοί υπάλληλοι αυξημένων προσόντων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα στελεχώσουν την Ελεγκτική Υπηρεσία, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τον έλεγχο για την ορθή εφαρμογή αυτής και την είσπραξη εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού. 

200 διοικητικοί υπάλληλοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & 328 στα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

Από την «δεξαμενή» των επιτυχόντων της 8Κ/2008 και της 9Κ/2008 θα καλυφθούν 528 θέσεις σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Για τις 328 θέσεις στα Κ.Ε.Α.Ο. έχει γίνει η σχετική κατανομή και αναμένεται ο διορισμός του νέου προσωπικού από τους επιτυχόντες των 8Κ/2008 και 9Κ/2008.

Με την ίδια διαδικασία θα γίνουν και οι 200 προσλήψεις στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η πρόσληψη γίνεται κατά τη σειρά του σχετικού πίνακα κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του διορισμού όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της υπ' αριθμ. 8Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, στις κενές οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

600 προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.

Σε Δήμους & Περιφέρειες θα διοριστούν τα άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και παιδιά πολυτέκνων, που είχαν επιτύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών, αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί, λόγω της αναστολής διορισμών σε Δήμους και Περιφέρειες έως το 2016.

Οι διοριστέοι πρέπει να υποβάλουν στις Δ/νσεις Προσωπικού των Ο.Τ.Α., μέσα σε 10 ημέρες από την ενημέρωσή τους, δήλωση στην οποία θα αναφέρουν τυχόν αλλαγή των τυπικών προσόντων που κατέχουν καθώς και την περίπτωση επιθυμίας αλλαγής του Νομού στον οποίο έχουν τοποθετηθεί, λόγω μεταβολής των βιοτικών τους συμφερόντων (η δήλωση θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά / πιστοποιητικά για την απόδειξη των δηλωθέντων).

Επίσης, υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν κι όσοι από τους επιτυχόντες επιθυμούν να διοριστούν στον αρχικό Φορέα που τοποθετήθηκαν.  
------------------------------------
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
------------------------------------