Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τού έκοψαν 250 ελαιόδενδρα από την ...ρίζα !

Είδε τα ελαιόδεντρά του κομμένα από τη ρίζα... και δεν τα είχε κόψει αυτός! Αναστάτωση, προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, με τους κατοίκους της υπαίθρου να γίνονται μάρτυρες σε περιστατικά μικροεγκληματικότητας που σε αρκετές περιοχές έχει «χτυπήσει» κόκκινο.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στα Αμιρά Βιάννου, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, που αναζητά λύσεις για να προστατέψει την περιουσία της.

Χθες ένας συνταξιούχος ναυτικός, κάτοικος του οικισμού Αμιρά, της Βιάννου, είδε τα ελειόδεντρά του κομμένα από την ρίζα.

Άγνωστα άτομα, το προηγούμενο βράδυ είχαν μεταβεί σε 2 λίοφυτα του 69χρονου συνταξιούχου και έκοψαν 250 ελαιόδεντρα. Το παράδοξο είναι ότι οι δράστες δεν πήραν τα ξύλα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι είτε προέκυψε κάτι και δεν πρόλαβαν να φορτώσουν τα ξύλα είτε με αυτόν τον τρόπο οι δράστες θέλησαν να στείλουν κάποιο μήνυμα στον πρώην ναυτικό, ο οποίος στην καταγγελία που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη ενέργεια, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του δεν έχει διαφορές με κανέναν.

Δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό που αναστατώνει τους κατοίκους της υπαίθρου. Κυρίως οι ελαιοπαραγωγοί έχουν χάσει τον ύπνος τους, αφού στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, Βιάννου και Καστελίου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παράνομης... συγκομιδής ελαιόκαρπου.

Αρκετοί είναι οι παραγωγοί, οι οποίοι αναγκάζονται να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους μέσα στα χωράφια τους υπό τον φόβο να πέσουν θύματα των αγνώστων ομάδων που μαζεύουν ξένες ελιές κατά την διάρκεια της νύχτας., ενώ και φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης που συνεχίζει να γονατίζει πολλά νοικοκυριά της Κρήτης αλλά και της ανοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης παρατηρείται το φαινόμενο της… παράνομης λατομίας, με τους δράστες να κόβουν ελαιόδεντρα για να εξασφαλίσουν ξύλα για το τζάκι ή την ξυλόσομπά τους.

Ωστόσο, λιγοστά είναι τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Αν και οι περιπολίες των ένστολων στην ύπαιθρο έχουν αυξηθεί, μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχουν αποτελέσματα με τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι.
----------------------------
Πηγή: flashnews.gr
------------------------