Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κυρ. Μητσοτάκης: «Βάναυση διαστρέβλωση των λεγομένων μου»

Κυρ. Μητσοτάκης: Βάναυση διαστρέβλωση των λεγομένων μου
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «La Libre Belgique» και τη φερόμενη ως φράση του, περί «στρατιωτικού νόμου», απέστειλε επιστολή τόσο προς τον διευθυντή της βελγικής εφημερίδας, Francis Van de Woestyne, όσο και προς την Πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «βάναυση διαστρέβλωση των λεγόμενων του», ζητώντας από τη διεύθυνση της βελγικής εφημερίδας να ανασκευάσει άμεσα το δημοσίευμα αυτό. 


Η επιστολή
Προς
Πρόεδρο Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας
                                                                                                   Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013
                                                                                                                             Α.Π. : 4021
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και κατά τα προηγούμενα χρόνια ως βουλευτής Β’ Αθηνών, είχα πάντοτε την πόρτα του γραφείου μου ανοιχτή για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Ελλάδα για δηλώσεις ή συνεντεύξεις. Κι αυτό γιατί εκτιμώ ότι επιτελούν ένα σημαντικό έργο ενημέρωσης της κοινής γνώμης στο εξωτερικό για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να σας επισημάνω το γεγονός ότι τα όσα είπα σε συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα «La Libre Belgique» και στη δημοσιογράφο Αγγελική Κουρούνη διαστρεβλώθηκαν βάναυσα. 

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29ης Οκτωβρίου της εν λόγω εφημερίδας, παρουσιάζομαι να κάνω λόγο για «εφαρμογή στρατιωτικού νόμου», κάτι που προφανώς ούτε είπα ποτέ ούτε θα διανοούμουν να εκστομίσω.

Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί εξαίρεση στην κοινότητα των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Ελλάδα, που επιτελούν το έργο τους με επιμέλεια και εντιμότητα.
                                                                                                                       
                                                                                                                           Με εκτίμηση
                                                                                                           Κυριάκος Μητσοτάκης
--------------------------
Πηγή: epoli,gr
--------------------------