Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έξι βήματα για να διορθώσετε τη βραδινή παρεκτροπή στη δίαιτα σας

Βρίσκεστε σε δίαιτα και τυχαίνει ένα βράδυ είτε στο σπίτι είτε σε μία έξοδο να φάτε ή και να πιείτε παραπάνω. Ακόμη και πολύ παραπάνω όμως να γίνει αυτό δεν χρειάζεται πανικός. Δεν διαλύθηκαν τα πάντα και είναι στο χέρι σας να διορθώσετε την κατάσταση με απλά βήματα :


Βήμα 1ο : Μην ζυγιστείτε την επόμενη ημέρα το πρωί
Μην ανεβείτε στη ζυγαριά για να δείτε τι κακό έγινε. Σίγουρα θα σας δείξει παραπάνω, καθώς η αυξημένη κατανάλωση φαγητού το βράδυ, ιδιαιτέρως εκτός σπιτιού που είναι πλούσιο σε αλάτι. μπορεί και λόγω υγρών να σας επηρεάσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ξαφνικά γεμίσατε πάλι λίπος.

Βήμα 2ο : Συνεχίστε κανονικά τη δίαιτά σας.
Στην απελπισία να διορθωθεί η παρασπονδία, μην κόψετε το πρωινό και το ενδιάμεσο σνακ, γιατί μπορεί το σοκ για τον οργανισμό να είναι μεγαλύτερο.

Βήμα 3ο : Φάτε ελαφριά το μεσημέρι
Δεν χρειάζεται να μείνετε νηστικοί, αλλά να επιλέξετε ένα πιο ελαφρύ γεύμα με άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο, τόνο, ψάρι. Αυτό θα δώσει ανάσες στον οργανισμό σας και θα «ισοφαρίσει τη χασούρα» της προηγούμενης.

Βήμα 4ο : Πιείτε αρκετό νερό. Το νερό θα βοηθήσει να φύγουν οι τοξίνες και να απαλλαγείτε από τα κατάλοιπα του χθες.

Βήμα 5ο : Μειώστε λίγο το αλάτι. Την επόμενη ημέρα αποφύγετε το αλάτι και προτιμείστε περισσότερο μπαχαρικά και μυρωδικά στο φαγητό σας.

Βήμα 6ο : Για βράδυ, όχι πολύ αργά, φτιάξτε μια σπιτική χορτόσουπα με πολλά λαχανικά ή μια ωραία φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και λίγο μέλι. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να κάνει τη δική του φυσική αποτοξίνωση, χωρίς να λυσσάξετε όλη την ημέρα στην πείνα.
-----------------------------
Πηγή:  neadiatrofis.gr
-----------------------------