Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!Εορταστικές Εκδηλώσεις.ΚΥΘΗΡΑ Ποταμός-Χώρα.

Με έναν λαμπερό ήλιο εορτάσαμε σήμερα την 28 Οκτωβρίου και το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες στον κατακτητή. 













Το πρωί στον ιερό ναό Ιλαριωτίσης Ποταμού τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία παρουσία των τοπικών αρχών, πλήθος κόσμου και του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου ,οι μαθητές έλαμψαν δια της παρουσίας τους ντυμένοι με στολές και τίμησαν τους ένδοξους Ήρωες του 40. 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η παρέλαση των μαθητών που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Κατόπιν στο Ηρώο του στρατηγού Πάνου Κορωναίου στην κεντρική πλατεία του Ποταμού, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού υπέρ των πεσόντων. 















Η φιλαρμονική του Ποταμού με τον πάντα ακούραστο μαέστρο της κύριο Στρατή Θεοδωρακάκη παιάνιζε εμβατήρια προς τιμήν της εθνικής μας εορτή. 








Επίσης στη Χώρα Κυθήρων στον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου έγινε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κυρίου Σεραφείμ παρουσία των μαθητών γυμνασίου και λυκείου , πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στην συνέχεια στην κεντρική πλατεία της Χώρας έγινε επιμνημόσυνη δέηση .

















Οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού απέδωσαν τιμές καταθέτοντας στεφάνια και όλοι κρατήσανε ενός λεπτού σιγή,ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Ήρωες του 1940 που έγραψαν ιστορία. 

Παρόντων όλων των αρχών και φορέων του τόπου και σχολείων, βραβεύτηκαν και οι αριστούχοι μαθητές του προηγούμενου σχολικού έτους λαμβάνοντας επαίνους και χρηματικά ποσά χορηγία από ιδρύματα των Κυθήρων.
















Ακολούθησε η παρέλαση κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής Κυθήρων.

Οι πάντες χειροκρότησαν τα νιάτα που με μια ευπαρουσίαστη εικόνα τίμησαν την Εθνική μας εορτή.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940 Χρόνια Πολλά !!!.











__________________________
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
-----------------------------------