Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κατασκευάστηκε το δίκτυο αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού στη Νεάπολη

Ο Δήμος Μονεμβασίας μετά από μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία επέτυχε την τροποποίηση της πράξης και την ένταξη σαν νέο υποέργο την κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλεως της Νεάπολης με την αριθ. πρωτ. οικ. 109059/19.09.2013, Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠ.Ε.Κ.Α.
 

Στο πλαίσιο αυτό στις 04.07.2013, ο Δήμος Μονεμβασίας μετά από σκληρή δουλειά της δημοτικής αρχής και αλλεπάλληλες επισκέψεις στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α, υπέβαλε με την αριθ. πρωτ. 15823/2013 Αίτηση-Τεχνικό Δελτίο για τροποποίηση της πράξης και αλλαγή τελικού δικαιούχου και φορέα υλοποίησης.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στο επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προβεί στη δημοπράτηση του έργου.

Αποτελεί μεγάλη επιτυχία  και το πιο σοβαρό βήμα για την υλοποίηση του, παράλληλα δώσαμε μια καλή απάντηση στις Κασσάνδρες και προχωράμε σταθερά στην υλοποίηση έργων και δράσεων που έχουμε προγραμματίσει.

Με την κατασκευή του έργου θα αντιμετωπιστούν υπαρκτά προβλήματα ρύπανσης του ακταίου, θαλάσσιου και υπόγειου υδατικού περιβάλλοντος που υφίσταται τις  συνέπειες από την έλλειψη αποχέτευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο αυτό είχε ενταχθεί στις 19-07-2010 στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α, με δικαιούχο τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 11,17 εκ. ευρώ και τρία υποέργα.   
Για το πρώτο υποέργο, προϋπολογισμού 5,39 εκ. ευρώ, είχε υπογραφεί σύμβαση στις 27-7-2011 με διάρκεια έως 27-7-2013, μετά όμως την εγκατάσταση του Αναδόχου διαπιστώθηκε από την Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Ε΄ ΕΠΚΑ) ότι το έργο χωροθετείται σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και γιʼ αυτό απαιτείται να εγκριθεί και υποέργο αρχαιολογίας.

Στις 22-11-2012 εγκρίθηκε η επιπλέον πίστωση (263.400 ευρώ), παρʼ όλα αυτά οι εργασίες που εκτελούνταν υπό την αρχαιολογική παρακολούθηση διακόπηκαν στις 4-9-2012, επειδή η Αρχαιολογική Υπηρεσία, δεν είχε διαθέσιμο προσωπικό για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του υποέργου, με αποτέλεσμα τη διακοπή των εργασιών 7-12-2012, με απόφαση της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου, και τη διάλυση της σύμβασης.

Ο Δήμος Μονεμβασίας ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην τροποποίηση της πράξης και στην ένταξη του Υποέργου.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης
-----------------------------
Πηγή: apela,gr
-----------------------------