Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

 Μια ιδέα που ξεκίνησε αρχές καλοκαιριού έφτασε να γίνετε σιγά σιγά πραγματικότητα.
Οι διαδικασίες ξεκίνησαν με τους πρώτους εθελοντές να δηλώνουν σθεναρά ότι είναι έτοιμοι να λάβουν την εκπαίδευση που χρειάζεται για να είναι έτοιμοι να προσφέρουν όταν υπάρχει ανάγκη. 


Ο διοικητής της Π.Υ Γυθείου πυραγός κύριος Κωνσταντίνος Γραφακος ευρισκόμενος από προχθές στο νησί των Κυθήρων και μετά από συντονισμένη προσπάθεια επαφής με τους ενδιαφερόμενους που είχε, φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δημιουργίας κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών. 

Σήμερα το απόγευμα οι πρώτοι εθελοντές βρέθηκαν στο Π.Κ Κυθήρων σε μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο. 
Ο διοικητής κύριος Γραφάκος παίρνοντας υπόψιν τις αυξημένες ανάγκες του νησιού και λόγω απόστασης αλλά και έλλειψη δύναμης πυροσβεστών , κατέβαλε τα μέγιστα για να γίνει πράξη η δημιουργία εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου. 

Ιδιαίτερα μετά από τις δυο καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί μας κρίνεται απαραίτητη η δύναμη εθελοντών που έτσι κι αλλιώς είναι πάντα πρώτοι στη μάχη με τις φωτιές και όχι μόνο. Ξεκινάνε λοιπόν τα μαθήματα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου με εκπαιδευτή τον ίδιο τον διοικητή της Π.Υ Γυθείου πυραγό κύριο Γραφάκο σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. 

Καλούμε πολίτες των Κυθήρων που έχουν το συναίσθημα της προσφοράς να υποστηρίξουν τον θεσμό αυτό και να ενταχθούν στη δύναμη αυτή ,να εκπαιδευτούν να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις και να είναι έτοιμοι να προσφέρουν όπου χρειαστεί,γιατί ένας εθελοντής πάντα είναι χρήσιμος, αλλά ένας εκπαιδευμένος εθελοντής πυροσβέστης είναι απαραίτητος.!!! 
----------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
----------------------------------------