Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Και από το νέο ΕΣΠΑ χρήματα για τα απορρίμματα της Αττικής

Και από το νέο ΕΣΠΑ χρήματα για τα απορρίμματα της Αττικής
Συνεδριάζει αυτή την ώρα, η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2007-2013, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. 

Στην ομιλία του, ο κ. Σγουρός ανακοίνωσε τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων για την ολοκλήρωση των νέων υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και από το νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ. 2014-2020) μετά και τη θετική, σχετική, απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός, «η επέκταση της χρηματοδότησης κρίνεται αναγκαία, αφού τα έργα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την Αττική, δεν θα ολοκληρωθούν με το τρέχον χρηματοδοτικό πακέτο». 

Σχετικά, ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη γνωμοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο χθες το βράδυ αποκρίθηκε πως, τα έργα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι απλά είναι επιλέξιμα και στη νέα Προγραμματική Περίοδο, αλλά θα αποτελέσουν "κορωνίδα" και αυτού του πακέτου.

Επίσης, ο κ. Σγουρός χτύπησε ακόμα μια φορά «καμπανάκι», τόσο για το ΕΣΠΑ που τελειώνει στα τέλη του χρόνου, προκειμένου οι δήμοι να σπεύσουν να απορροφήσουν ό,τι μπορούν από τα αδιάθετα του πακέτου, αλλά και για την επόμενη περίοδο, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.
----------------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
----------------------------