Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 2013


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 2013



Δελτίο τύπου, 23/9/2013


Τα Κύθηρα στις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο εκθεσιακό πρόγραμμα των φετινών Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων θα παίξουν τα ίδια τα Κύθηρα. Πράγματι, δύο από τις εκθέσεις που προγραμματίζονται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αντλούν τη θεματική τους από τα Κύθηρα, ενώ δύο από τους εκθέτοντες είναι Κυθήριοι.

Η εικαστικός Μαρία Σχινά παρουσιάζει στον προσωρινό χώρο The Basement (ο άλλοτε παιδικός σταθμός στην είσοδο της Χώρας) την έκθεση «Νόστος». Η έκθεση πραγματεύεται τη σχέση των μεταπολεμικών Κυθηρίων μεταναστών και αυτών που έχουν μείνει πίσω στο νησί. Τα γράμματα, οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ τους. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με μικτή τεχνική και μια βιντεοεγκατάσταση. Εγκαίνια το Σάββατο 28/9 και ώρα 9.00 μμ.

Η γκαλερί Follow Your Art στο Καψάλι θα δείξει τη «Θύελλα», τις εκπληκτικές φωτογραφίες που τράβηξε ο Γιώργος Λευθέρης ταξιδεύοντας στις θάλασσες του κόσμου ως πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού. Αναστημένες μετά από μισό αιώνα – η μία, μάλιστα, έχει τυπωθεί με μεγαλύτερη διάσταση δύο μέτρα! - οι ερασιτεχνικές αλλά άκρως εντυπωσιακές αυτές εικόνες δίνουν μια μικρή ιδέα του σημαίνει φουρτούνα στον Ατλαντικό ή τον Ειρηνικό Ωκεανό. Εγκαίνια τη Δευτέρα 28/9 και ώρα 9.00 μμ.



Η νεαρή φωτογράφος Ιωάννα Φωτιάδου θα δείξει τους «Επισκέπτες» στο παλιό δημοτικό σχολείο του Καλάμου. Συνήθως, κύριο μέλημα κάθε φωτογράφου ταξιδιωτικών εντυπώσεων είναι η πάση θυσία εξάλειψη κάθε ίχνους άλλων επισκεπτών. Η Ιωάννα Φωτιάδου, απεναντίας, εστιάζει στους θερινούς επισκέπτες του νησιού, το συχνά φωτογραφικά «άφαντο» αλλά τόσο σημαντικό αυτό εποχιακό στοιχείο του τοπίου των Κυθήρων. Εγκαίνια τη Δευτέρα 28/9 και ώρα 8.00 μμ.


--------------------------
Γιάννης Σταθάτος
--------------------------