Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 26-8-13

Σε πλήρη εξέλιξη πυρκαγιά αυτήν την ώρα στη ευρύτερη περιοχή των Πιτσινιανίκων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε απο άγνωστα άιτια γύρω στο μεσημέρι. Λόγω των ανέμων και της ξηρασίας που επικρατούν στο νησί γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις .στην περιοχή έφτασε άμεσα όλη η δύναμη του Π.Κ Κυθήρων . 





Επίσης στην κατάσβεση συμετείχαν 4 αεροσκάφη τύπου Κάναντερ τα οποία μετέβησαν στο νησί μετά απο άμεση παρέμβαση του Υπουργού παιδείας και θρησκευμάτων κυρίου Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνου. 

Στο νησί καταφθάνουν με το πλοίο Πορφυρούσα δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα απο Π.Κ Λακωνίας για να συμβάλλουν στην πυρόσβεση .Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν πέσει στη μάχη με την φωτιά στο μεγάλο μέτωπο το οποίο επεκτείνεται προς την περιοχή των Καρβουνάδων 






Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτήν την ώρα όλη η δύναμη απο το Π.Κ Κυθήρων , οι δυνάμεις απο Λακωνία με τρία οχήματα επανδρωμένα με επικεφαλής τον Πυραγό κύριο Κωσταντίνο Γραφάκο καθώς και άντρες της Ε.Μ.Α.Κ ΥΠΟ τον Διοικητή κύριο Σαξώνη .

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται ο Δήμος Κυθήρων με τα οχήματα που διαθέτει ,εθελοντές και πολλοί κάτοικοι του νησιού.





Παρακαλούνται όσοι μπορούν να μεταβούν στον τόπο της πυρκαγιάς με υδροφόρες διότι υπάρχει άμεση ανάγκη απο νερό.
  
Στο νοσοκομείο Κυθήρων μεταφέρθηκε πυροσβέστης που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς με αναπνευστικά προβλήματα 







Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης απο 4 καναντέρ στην περιοχή πετάει και ελικόπτερο προκειμένου να συντονίζει τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις.
------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης-Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη-Τραβασάρου
------------------------------------------------------------------------------------