Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Γιατί πρέπει να περιορίσουμε τη ζάχαρη από τη διατροφή του παιδιού μας

Ζάχαρη... πολλοί μύθοι αλλά και πολλές αλήθειες για την αγαπημένη ουσία που – επιστημονικά- μας κάνει και νιώθουμε χαρούμενοι!

Στην παιδική διατροφή όλα επιτρέπονται αλλά πάντα με μέτρο για σωστή υγεία. Διαβάστε, σύμφωνα με τους ειδικούς του iatronet , πέντε λόγους για τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε τη ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών!

• Η ζάχαρη δίνει 'κενές θερμίδες' στο παιδί, δηλαδή θερμίδες χωρίς άλλα θρεπτικά συστατικά, ούτε βιταμίνες, ούτε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ούτε φυτικές ίνες, ούτε πρωτεΐνες, ενώ ταυτόχρονα δεν το χορταίνει.

• Η ζάχαρη διαθέτει μια εκπληκτική ικανότητα καταστρέφοντας το σμάλτο των δοντιών, να προκαλεί τερηδόνα και άλλα οδοντικά προβλήματα στα παιδιά. H διαδικασία που οδηγεί στην καταστροφή της αδαμαντίνης ξεκινά 20 λεπτά από τη στιγμή που το παιδί καταναλώσει κάποιο γλυκό ή γενικά τρόφιμο πλούσιο σε ζάχαρη.

• Τροφές με υψηλό ποσοστό ζάχαρης (γλυκά, σοκολάτες, μπισκότα, κέικ) περιέχουν συνήθως και πολύ υψηλό ποσοστό κορεσμένων λιπαρών, τα οποία προσθέτουν επιπλέον κιλά και αυξάνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη ή και καρδιοπαθειών στο μέλλον.

• Οι υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης μετατρέπονται σε λίπος. Μια διατροφή με πολλά σάκχαρα έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το διαβήτη τύπου 2.

• Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι επιπλέον θερμίδες από τη ζάχαρη εκτοπίζουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή του παιδιού.
-----------------------------
Πηγή: mothersblog.gr
-----------------------------