Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων

Ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία χθες, 18/8/2013, η αναδρομική έκθεση των έργων του ζωγράφου Ιωάννη Σπηλιόπουλου ( 1906-1975), η  οποία  οργανώθηκε  από  τον Δήμο Κυθήρων, την  Αντιπεριφέρεια  Νήσων Πειραιώς και τον  Εικαστικό Σύλλογο Σαλαμίνας « Ιωάννης Σπηλιόπουλος» στην  αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα. 

Ο Δήμος ανέλαβε την ενοικίαση του χώρου  και την φιλοξενία της κας Σπηλιοπούλου, η οποία λόγω ελλείψεως προσωπικού του Δήμου μας, ανέλαβε εθελοντικά να επιτηρεί όλες τις ημέρες την έκθεση και να ξεναγεί τους επισκέπτες. Η Αντιπεριφέρεια ανέλαβε την έκδοση των αφισών και των προσκλήσεων. 

Η έκθεση διήρκησε από την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, έως και την Κυριακή 18  Αυγούστου 2013. Τα εγκαίνια έγιναν την 9η Αυγούστου το βράδυ  παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεοδώρου Γ. Κουκούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημήτρη Κατσικάρη, εκπροσώπων κυθηραϊκών συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθους κόσμου. 

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των λίαν αξιόλογων έργων του αειμνήστου Ιωάννη Σπηλιόπουλου φιλοτεχνήθηκαν στα Κύθηρα κατά την περίοδο 1939-1956 όταν υπηρετούσε ως καθηγητής στο τοπικό Γυμνάσιο έχοντας μετατεθεί δυσμενώς από το τότε καθεστώς. 

Την Δευτέρα το πρωί,   19/08/2013, η κα. Μίνα Σπηλιοπούλου, κόρη του αειμνήστου ζωγράφου, εκπροσωπώντας και τις αδελφές της δώρισε στον Δήμο Κυθήρων την προτομή του Διονυσίου Καλούτση. Υπεγράφη  μεταξύ  του Δημάρχου Κυθήρων και της κας Μ. Σπηλιοπούλου  Πρωτόκολλο  παραδόσεως   παραλαβής. 

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμώς την κα. Σπηλιοπούλου για την δωρεά και  ευχήθηκε η έκθεση  να επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον στα Κύθηρα. Εν κατακλείδι, τα έργα του αειμνήστου ζωγράφου Ιωάννη  Σπηλιόπουλου  ταξίδεψαν το φιλόμουσο κοινό που τα επισκέφθηκε και τα θαύμασε στον  μαγευτικό  κόσμο των Κυθήρων  του παρελθόντος και του κατέστησαν περαιτέρω γνωστό τον ευαίσθητο εσωτερικό κόσμο και το ταλέντο του καλλιτέχνη.