Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κατάρριψη του μύθου "με κριτήρια ΑΣΕΠ" από τον Αν. Υπ. Εσωτερικών

Κατάρριψη του μύθου με κριτήρια ΑΣΕΠ από τον Αν. Υπ. Εσωτερικών
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτίμησε πως, περίπου 85.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μπει στο Δημόσιο - από το 2003 και μετά - ναι μεν με κριτήρια ΑΣΕΠ, αλλά καταθέτοντας πλαστά στοιχεία, στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, αφού υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της αυθεντικότητας των στοιχείων αυτών, ήταν οι Φορείς (π.χ. Δήμοι, Περιφέρειες, 
 
Ταμεία κ.ά.) από τους οποίους γίνονταν οι προσλήψεις, μιλώντας στο Mega, καταρρίπτοντας ουσιαστικά μία γενικά αποδεκτή αντίληψη, πως όλοι οι διαγωνισμοί με την «τιτλοφορία» - με κριτήρια ΑΣΕΠ - δεν ήταν τελικά αδιάβλητοι.

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών πως, υπάρχουν πλαστά - μη πραγματικά πτυχία δημοσίων υπαλλήλων, «δημιουργία» κυκλωμάτων, στα οποία εμπλέκονται ακόμη και Προξενεία και Πρεσβείες ξένων Κρατών.

Ενισχύοντας την θέση του αυτή, ο κ. Γρηγοράκος είπε πως «ύποπτη είναι και η φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ» επιβεβαιώνοντας τις φήμες, πως υπήρξε πλαστή αναγνώριση πτυχίων της αλλοδαπής, με τη «σφραγίδα» του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Ο κ. Λ. Γρηγοράκος, τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός των 85.000 δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν μπει στο Δημόσιο, προσκομίζοντας πλαστά στοιχεία, να είναι ακόμη μεγαλύτερος.
---------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------