Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Ανοιχτή η παράταση του δευτέρου "κύματος" κινητικότητας»

Ανοιχτή η παράταση του δευτέρου κύματος κινητικότητας
«Η επίτευξη του στόχου των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει ένα διαπραγματευτικό “όπλο” για τη γενικότερη αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. 

Δεν αποτελεί απλά έναν αριθμητικό στόχο. Τονίζω, επίσης ότι, η επίτευξη των δεσμεύσεών μας προς τους δανειστές μας, βοηθά τη συνολική διαπραγμάτευση κι όχι μόνο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης» είπε ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τους άμεσους στόχους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πριν την έλευση της Τρόικας τον Σεπτέμβριο, όπου και θα υπάρξει μία αξιολόγηση από πλευρά της, για την πορεία υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεών μας.

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του δευτέρου “κύματος” κινητικότητας»
Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας υλοποίησης του δευτέρου «κύματος» κινητικότητας, θέτοντας ως προϋπόθεση, την επίτευξη του στόχου της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

«226 μέχρι σήμερα οι "επίορκοι" δημόσιοι υπάλληλοι»
«226 “επίορκοι” δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει μέσα σ΄ έναν χρόνο - από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013 - γεγονός που αποδεικνύει πως και ο πειθαρχικός έλεγχος προχωρά και πως θα βρεθούν σύντομα όλοι όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια της συνέντευξής του στο Mega, μιλώντας για το θέμα των “επίορκων” δημοσίων υπαλλήλων.

«Η ΑΔΕΔΥ δεν τα λέει όλα…»
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στους πρώτους 1.862 δημοσίους υπαλλήλους που τέθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας, και που σήμερα, η πλειονότητά τους υπηρετεί σε νέες θέσεις, «ικανοποιώντας αυτή η μετακίνηση και τους ίδιους» όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «αλλά η ΑΔΕΔΥ δε μιλά για το γεγονός αυτό…» συμπλήρωσε ο Υπουργός.
«Όταν είσαι Υπουργός, που προέρχεσαι από το μικρότερο κόμμα της συμμαχίας, ίσως όταν σηκώνεις το τηλέφωνο να μη σε υπολογίζουν οι άλλοι Υπουργοί όπως πρέπει…» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τη συνεισφορά του τ. Υπουργού Δ.Μ.Η.Δ., Αντώνη Μανιτάκη, στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας, αποφεύγοντας να ασκήσει την οποιαδήποτε κριτική στον προκάτοχό του.

«Οι Ο.Τ.Α. έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο πρώτο “κύμα” της κινητικότητας»
Ζητώντας οι Ο.Τ.Α., άμεσα να προχωρήσουν στην αξιολόγηση τόσο των Δομών, όσο και του προσωπικού τους, «ώστε να προχωρήσει η ενδοδημοτική - διαδημοτική μετακίνηση δημοτικών υπαλλήλων», όπως είπε ο Υπουργός, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τη συνεισφορά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο εγχείρημα διαθεσιμότητας - κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων και της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.
--------------------
Πηγή:   epoli.gr
--------------------