Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

«Λουκέτο» από Τρίτη στα πρατήρια που δεν διαθέτουν σύστημα εισροών - εκροών

ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Καμία παράταση δεν δίνεται στους πρατηριούχους για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τονίζει ότι είχαν επαρκή χρόνο από την ψήφιση του νόμου και την έκδοση των αποφάσεων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε σχετικά ότι «η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών και εκροών όγκου είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την ελληνική κυβέρνηση. Χρέος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η ενδυνάμωση του ανταγωνισμού, η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών. 
 
Οι συνέπειες του λαθρεμπορίου είναι πολλαπλά αρνητικές, τόσο για την οικονομία όσο και για τους καταναλωτές. Με το λαθρεμπόριο καυσίμων χάνονται πολύτιμοι πόροι για το ελληνικό δημόσιο και το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα παραβατικότητας και όσοι πρατηριούχοι δεν συμμορφωθούν θα κλείνει το πρατήριό τους».

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στα πρατήρια αφορά τις ευρύτερες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και μετά την εκπνοή της προθεσμίας, σε όσα πρατήρια δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα θα αναστέλλεται η λειτουργία τους μέχρις ότου τα τοποθετήσουν. Η προθεσμία που έχει οριστεί εδώ και μήνες είναι η 27η Αυγούστου 2013.

Οπως εκτιμάται, σήμερα στα πρατήρια που λειτουργούν στις συγκεκριμένες περιοχές σε ποσοστό άνω του 70% έχουν ήδη τοποθετηθεί συστήματα εισροών - εκροών.
----------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------