Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - 27-8-13

Η φωτιά πριν την νύχτα αντιμετωπίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της.
Ολη την νύχτα οι δυνάμεις της της πυροσβεστικής παρέμειναν στα μέτωπα οπου υπήρχαν αρκετές αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.


Στο νησί παραμένουν 8 οχήματα εκ των οποίων τα 5 ειναι απο κλιμάκια της Λακωνίας επανδρωμένα με 16 άνδρες με επικεφαλής Αξιωματικό τον Πυραγό κύριο Γραφάκο Κωνσταντίνο ,καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 12 άντρες της Ε.Μ.Α.Κ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο κύριο Σαξώνη.

Σημαντική η βοήθεια και αυταπάρνηση των εθελοντών οι οποίοι απο την πρώτη στιγμή τάχθηκαν στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Απο την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το Π.Κ. Κυθήρων με ολες τις δυνάμεις που διαθέτει και με επικεφαλή τον Πυραγό κύριο Κωνσταντίνου Λάζαρο βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς και δώσανε μάχη με τις φλόγες .

Στην επιχείρηση κατά της φωτιάς ενας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα οπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα πρόβλημα.

Τα άιτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής .

Ειναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει με το νησί μας γι αυτο ας αφυπνιστούμε όλοι μας και το κάθε τι που μας κάνει να υποπτευόμαστε οτι κάτι θα προκαλέσει πυρκαγιά ειτε αθέλητα ειτε ηθελημένα να ειδοποιούμαι άμεσα την Πυροσβεστική.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το έγκλημα που γίνεται κατά του νησιού μας.

Ολοι μαζί πυροσβεστική , εθελοντές , κάτοικοι,ας δώσουμε τον αγώνα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φωτιά στο νησί μας.
--------------------------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
--------------------------------------------------