Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Δ.Σ. ΚΕΔΕ: Ξεκίνησαν οι πρώτες παραιτήσεις Δημάρχων (ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Δ.Σ. ΚΕΔΕ: Ξεκίνησαν οι πρώτες παραιτήσεις Δημάρχων (ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ)
Στη διάθεση της ΚΕΔΕ έθεσαν τις παραιτήσεις τους οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας -στην περίπτωση που δεν εισακουσθεί η τελευταία έκκληση των Δημάρχων- μετά και την επίσημη κατάθεση σχετικού εγγράφου από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας & Δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, μόλις πριν λίγα λεπτά, στο Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που συνεδριάζει έκτακτα, αυτήν την ώρα, στα Γραφεία της Ένωσης. (Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης ΕΔΩ)


Ένταση μεταξύ μελών του Δ.Σ. και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Ένταση ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή την «επιστολή των 5».
«Μας προσβάλλετε, μας υπονομεύετε…» είπαν μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στον κ. Μπουτάρη, ο οποίος ανταπαντώντας είπε: «Δεν θα απολογηθώ για την πρωτοβουλία μας. Ήταν απλά μία κοινή σκέψη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποσκάπτει την ΚΕΔΕ. Εμείς ακολουθούμε τις αποφάσεις της».

Τα "καρφιά" Κοιμήση κατά Μπουτάρη
Απάντηση με "καρφιά" στην "επιστολή των 5", από τον Γ.Γ. της ΚΕΔΕ & Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Απόστολο Κοιμίση, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, είπε: «Καμία αντίρρηση για την επιστολή, απλά έπρεπε εκτός από διαπιστώσεις, να προχωρήσετε και σε προτάσεις...».
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ
«Διάλογο και πίεση προς την Κυβέρνηση, για την κατάργηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου Ο.Τ.Α. και την διατήρηση των Κοινωνικών Δομών των Δήμων, ως ύστατη προσπάθεια» ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, κατά την ομιλία του.

 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ - Ν.Δ.
«Δε μας εκφράζουν οι ακραίες κινήσεις εντυπωσιασμού, που δεν υλοποιούνται τελικά» ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, αμφισβητώντας τις δηλώσεις Δημάρχων περί ομαδικών παραιτήσεων, τονίζοντας ταυτόχρονα, για το μέλλον των Δημοτικών Αστυνομικών «έχουμε 2 μήνες μπροστά μας. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε… πολλά μπορούν να γίνουν…».
ΤΖΟΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 
«Μονίμως το Προεδρείο κάνει διαπιστώσεις. Τίποτε άλλο…» τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Καισαριανής, επιτιθέμενος κυρίως κατά των κ.κ. Κώστα Ασκούνη και Κωνσταντίνου Τζανακούλη.
«Και όλα αυτά, ενώ η Αυτοδιοίκηση είναι στην “εντατική” και αναμένουμε απλά να ανακοινώσουμε τον θάνατό της» συμπλήρωσε ο κ. Τζόκας.
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ - ΔΗΜ.ΑΡ.
«Γιατί αρνείται να δώσει το ΥΠ.ΕΣ. τις 173 μελέτες που αφορούν έργα ΣΔΙΤ Δήμων, ώστε να δούμε ποιοι δήμοι είναι αυτοί» επεσήμανε ο κ. Προβατάς, κατά την ομιλία του, σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, συνεχίζοντας «δεν είμαστε αντίθετοι στη διαθεσιμότητα – κινητικότητα, βάσει όμως αξιολόγησης».
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ - Κ.Κ.Ε.
Την πλήρη αντίθεσή της στα Άρθρα του Πολυνομοσχεδίου, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε η κα. Παντελάκη, κατά την τοποθέτησή της, καλώντας τους Δημάρχους, παράλληλα, να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι πρώτες πληροφορίες από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κάνουν λόγο πως, οι Δήμαρχοι θα κάνουν μία ύστατη προσπάθεια να μεταπείσουν την Κυβέρνηση, κυριότερα ως προς τα θέματα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων και του Οικονομικού Παρατηρητηρίου Ο.Τ.Α., με ισχυρή πλέον τη διάθεσή τους για προσφυγή τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
----------------------------
Πηγή:  epoli.gr
----------------------------