Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Εντυπωσιακή η πυρπόληση της τουρκικής γολέτας στη Μονεμβασιά!

“ Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της περιοχής από τους Οθωμανούς το 1821 ”


Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμα χρονιά η εντυπωσιακή αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γαλέτας, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Μονεμβασιάς από τον τούρκικο ζυγό την 23η Ιουλίου 821.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 23 Ιουλίου, ξεκίνησαν με την αφήγηση ιστορικού της ημέρας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γολέτας από τα ελληνικά πλοία, από τον Αλιευτικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Το Λαλούδι».


Ακολούθησε η συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου με παρουσία πολλών επίσημων και πολύ κόσμου. Μετά τη συναυλία που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους ακολούθησε μοναδικό θέαμα με βεγγαλικά το οποίο έφερε εύφορη διάθεση σε μικρούς και μεγάλους.

Το παρόν στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλης.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ευχαρίστησε τους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες που βρέθηκαν στη Μονεμβασιά και είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν.


--------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: notospress.gr--Φωτογραφίες-video: Μιχάλης Καρούνης
--------------------------------------------------------------------------------------