Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση ΒΕΠ με θέμα: «ΕΤΕΑΝ: Νέες Δράσεις και Επιχειρηματικότητα»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27-06-2013
Ζητούμενο η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων
Ενημερωτική εκδήλωση ΒΕΠ με θέμα: «ΕΤΕΑΝ: Νέες Δράσεις και Επιχειρηματικότητα»
Mε στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην υλοποίηση των επενδυτικών και επιχειρηματικών τους σχεδίων το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 με θέμα: «ΕΤΕΑΝ: Νέες Δράσεις και Επιχειρηματικότητα». Στην ημερίδα, την οποία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του ΒΕΠ Γιώργος Κωσταντόπουλος, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από “πρώτο χέρι” για τις διεξόδους, που μπορεί να έχουν για να αντιμετωπίσουν την πιστωτική ασφυξία και σχετικά  με τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην τραπεζική χρηματοδότηση.
Την παρουσίαση των επιμέρους δράσεων που  υλοποιεί σήμερα η ΕΤΕΑΝ Α.Ε. πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου κ. Γεώργιος Γεροντούκος. Στη συνέχεια, ακολούθησε ανοικτή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για τα ζητήματα εφαρμογής των δράσεων και την οριοθέτηση του ρόλου του Ταμείου στη σημερινή συγκυρία.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγραμματισμού του ΕΤΕΑΝ για το 2013, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΕΠ Γεώργιος Γεροντούκος, δημιουργήθηκε το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ενεργοποιείται το Ταμείο Εγγυοδοσίας στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ και συνεχίζεται με νέους όρους η λειτουργία των πέντε Ταμείων Δανειοδοτήσεων του ΤΕΠΙΧ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 315 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και πολλές άλλες δραστηριότητες του ΕΤΕΑΝ.
Υπογραμμίζεται πως έχει δοθεί δυνατότητα επιμήκυνσης μέχρι τον Μάιο του 2014 της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του προκατόχου της ΕΤΕΑΝ, ΤΕΜΠΜΕ και τα οποία παρουσιάζουν σήμερα καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους. Η παράταση της λήξεως των υποχρεώσεων πραγματοποιείται με αίτημα που υποβάλλεται από την επιχείρηση προς την Τράπεζα που τηρούνται οι οφειλές και εφόσον συμφωνηθούν οι ειδικότεροι όροι μεταξύ του αιτούντος και της Τράπεζας, κοινοποιείται στην ΕΤΕΑΝ προκειμένου να γίνει και η ανάλογη επιμήκυνση στη διάρκεια ισχύος της εγγυήσεώς της.