Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη στα Μέθανα και τον Πόρο



Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α’ Πειραιά
Πειραιάς 25/06/13 
 
Θέμα: Επίσκεψη στα Μέθανα και τον Πόρο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Μέθανα και τον Πόρο επισκέφτηκε το τριήμερο 22-24/6/2013 η βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προκειμένου να παρακολουθήσει ημερίδα για τον Θερμαλισμό και τον ιαματικό τουρισμό καθώς και να συναντήσει φορείς και κατοίκους των δύο περιοχών. 

Στα Μέθανα ενημερώθηκε από μέλη του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου για τα προβλήματα εκπαιδευτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου και με τον Πρόεδρο του Μεγαλοχωρίου τα ζητήματα της θαλάσσιας επικοινωνίας των Μεθάνων και των επιπτώσεων που έχουν στην τουριστική και εμπορική κίνηση. Στη συνέχεια παρακολούθησε την ημερίδα που οργάνωσε η Περιβαλλοντική Εταιρεία για την Προστασία του Αργοσαρωνικού για το Θερμαλισμό και τον Τουρισμό και τις προοπτικές των Μεθάνων σε αυτόν. Η βουλευτής ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την ερώτηση που έχει καταθέσει στο Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να κυρωθεί η κοινοτική οδηγία που εντάσσει τον ιαματισμό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, γεγονός που θα επιτρέψει στα Μέθανα να υποδέχονται στις εγκαταστάσεις τους πολίτες από όλη την Ευρώπη. 

Στον Πόρο, η βουλευτής επισκέφθηκε το Ιστορικό Αρχείο του νησιού και είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει την αξία της αρχειακής συλλογής και το έργο που επιτελεί για τη διάσωση της ιστορίας του τόπου. Ξεναγήθηκε, στη συνέχεια, στη λαογραφική συλλογή που εκτίθεται με τη φροντίδα του Συλλόγου Γυναικών Πόρου η «Ποριώτισσα» κι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του συλλόγου για τις συνολικές δραστηριότητές τους. Η Μαρία Ρεπούση αξιοποίησε επίσης τη συνάντηση για να συζητήσει μαζί τους και τα προβλήματα του Πόρου έτσι όπως τα βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. 

Συνάντηση πραγματοποίησε επίσης και με το Δήμαρχο Πόρου όπου η βουλευτής ενημερώθηκε για την εξέλιξη του ζητήματος του βιολογικού καθαρισμού και των προβλημάτων που δημιουργούνται από την καθυστέρηση της σχετικής μελέτης. Το ίδιο θέμα καθώς και τα λοιπά προβλήματα του Πόρου όπως για παράδειγμα τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας ή την αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με την  μείζονα αντιπολίτευση σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον επικεφαλή της Αλλαγής Πορείας Κο Δημητριάδη, το δημοτικό σύμβουλο Κο Αλιφέρη, την Κα Κοράλη και άλλα μέλη της δημοτικής κίνησης.

Η Μαρία Ρεπούση ενημέρωσε τους εκπροσώπους της κίνησης για τις ενέργειες που έχει κάνει για τη στελέχωση του κέντρου υγείας και την επίσπευση των διαδικασιών για τη βελτίωση του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού και υποσχέθηκε να προωθήσει ρυθμίσεις που θα βελτιώνουν τις διαδικασίες στελέχωσης και των κέντρων υγείας και των σχολείων.