Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 25/6/2013

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Πρόληψη και Πυρασφάλεια βασικοί άξονες της διατήρησης και ανάπτυξης του τουρισμού στα Κύθηρα".

Συμμετείχαν ή Κατερίνα Δεμέστιχα, Πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων καταλυμάτων Πελοποννήσου & Κυθήρων, η Δέσποινα Παπούλη, Γενική Γραμματέας της ομοσπονδίας, και ο Κώστας Γραφάκος, Διοικητής Πυροσβεστικής Γυθείου.

Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεόδωρου Κουκούλη τον λόγο έλαβαν η πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Κατερίνα Δεμέστιχα και ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κυθήρων, κ. Λάζαρος Κωσταντίνου.

Κύριος ομιλητής ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Πυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις διάφορες περιπτώσεις που Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει, όπως τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τα τροχαία κ.α., στα μέτρα πρόληψης των αστικών πυρκαγιών, τον εθελοντισμό κλπ. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στους εθελοντές πυροσβέστες, την εκπαίδευσή τους καθώς και την προσφορά τους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.


Στη συνέχεια η Γ. Γ. της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων Πελοποννήσου και Κυθήρων, κ. Δέσποινα Παπούλη ανέλυσε το θέμα "Ο Τουρισμός πρωταγωνιστής στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου". Έγινε ακόμα προβολή σχετικού video, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.
-------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-------------------------