Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Απάντηση Αντιδημάρχου κ. Μ.Πρωτοψάλτη σε επιστολή του κ. Ν. Βαρούνη

Αγαπητέ κ. Λαμπρινίδη

Είμαι υποχρεωμένος για ενημέρωση των αναγνωστών σας,  να καταθέσω την άποψή μου σχετικά με όσα αναφέρει στην επιστολή του ο εργολάβος Ν. Βαρούνης που δημοσιεύσατε προχθές.

Είναι γεγονός οτι ο άνθρωπος με έχει στοχοποιήσει, απομαγνητοφωνεί ακόμη καί τις συνεντεύξεις μου στο ραδιόφωνο, παρακολουθεί ό,τι  κάνω, τού  έχω γίνει έμμονη ιδέα.   Αποτελεί στόχο του η φυσική, η επαγγελματική, η πολιτική μου παρουσία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να με πλήξει.

Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο, γιατί  θα ασχοληθεί η Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω για όσα ψευδή και συκοφαντικά διαδίδει συνεχώς  είς   βάρος μου.

Τι επιδιώκει λοιπόν ο εν λόγω εργολάβος μέ τις δεκάδες καταγγελίες και προσφυγές που έχει κάνει μέχρι τώρα είς βάρος του Δήμου μας;  Ενδιαφέρεται μήπως για τα οικονομικά του Δήμου;   Μά  είναι   ο μόνος πού έχει διεκδικήσει και έχει εισπράξει τόκους επειδή καθυστέρησαν να εξοφληθούν  κάποιοι λογαριασμοί του.

Ενδιαφέρεται αυτός για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της μελέτης; Να μας πεί τότε γιατί άφησε το κτήριο στον Καραβά χωρίς πόρτες ημιτελές,  ενώ απορρόφησε και το τελευταίο ευρώ! 

Απορρόφησε ή όχι την πίστωση άνω του 1.000.000€ γιά το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό στα Μητάτα, αλλά δεν ασφαλτόστρωσε τον δρόμο στα Κερωμυτιάνικα, όπως προβλεπόταν στην μελέτη,  τον οποίο έχει αφήσει με το 3Α (υπόστρωμα της ασφάλτου)  και έχει καταστραφεί !

Το Δημοτικό κτήριο στον Καραβά ημιτελές χωρίς πόρτες
Αφού δείχνει τέτοια ευαισθησία  για τα οικονομικά του Δήμου των Κυθήρων,  πώς  δέχτηκε να πληρωθεί για την ύδρευση στο Μανιτοχώρι με 35,40€ το κυβικό για το σκάψιμο του χαντακιού, ενώ αντίστοιχα το σκάψιμο του βράχου στα Μυρτίδια πληρώθηκε με 6,72€ το κυβικό;

Σας ενημερώνω ότι  για  το έργο της παράκαμψης των Μυρτιδίων,  ο Δήμος θα δαπανήσει  συνολικά μόνο 305.000€!!!   Αυτό το έργο προσπαθεί ο εν λόγω να σταματήσει στέλνοντας 250!  σελίδες προσφυγές και καταγγελίες.

Επειδή,  όπως κάθε λογικός Κυθήριος πιστεύω ότι  ο δρόμος της παράκαμψης στα Μυρτίδια, αλλά και οι άλλοι δρόμοι που έχουν ξεκινήσει,  δεν πρέπει να καταντήσουν όπως  τον δρόμο στα Κερωμυτιάνικα, τον οποίο ο εν λόγω άφησε ημιτελή, αγωνίζομαι να ολοκληρωθούν, κόντρα στα εμπόδια που βάζει μαζί τους ακολούθούς του.

Ο δρόμος στα Κερωμυτιάνικα οπως είναι σήμερα, αφού δεν άσφαλτο στρώθηκε

 Αγωνίζομαι για το δημόσιο συμφέρον, για το συμφέρον του Δήμου καί των Δημοτών μας,   κόντρα στις πρακτικές του παρελθόντος κόντρα στον πόλεμο των συμφερόντων.

Το πάρτυ έχει τελειώσει, η σημερινή Δημοτική Αρχή,  όσο την εμπιστεύεται ο Κυθηραικός Λαός, θα κατασκευάζει χρήσιμα έργα, οικονομικά,   αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ, όσο  πιό γρήγορα το καταλάβουν  τόσο καλύτερα για τους ίδιους.

Το απογοητευτικό είναι, οτι την καταγγελία του εργολάβου, την επόμενη μέρα ακολούθησε καταγγελία του γνωστού του από τα παλιά,  Παναγιώτη Πρωτοψάλτη!

Με τηλέφωνα σε κολλητούς του προσπαθεί, ο συνήθως απών αρχηγός! να πάρει θέση στα γεγονότα.  Ομιλούν  για "Μαυρογιαλούρους", αλλά δεν έχουν καταλάβει οτι οι εποχές άλλαξαν, έχουν μείνει πολύ  πίσω.


Μήπως πρέπει να τους θυμήσουμε τι έπραξαν  πριν καμιά δεκαριά  χρόνια, όταν, μετά από την πλημμύρα,  βρήκαν την ευκαιρία να κατασπαταλήσουν  το ιλιγγιώδες ποσό του 1.750.000.000 δρχ.

Ενα δισεκατομμύριο επτακόσια πενήντα εκατομύρια δραχμές παρακαλώ!!! για κάποια μηδαμινά αντιπλημμυρικά έργα.   Μήπως θυμάται  να μας πεί  ο  κ. Βαρούνης  καί ο κ. Π. Πρωτοψάλτης  πως έγιναν οί αναθέσεις εκείνες και τι έργα έγιναν τότε; Τηρήθηκε η νομιμότητα για την οποία κόπτονται,  ή θα πούνε  ότι αυτά έχουν παραγραφεί!!!

Ευχαριστώ για την Φιλοξενία
Μιχάλης Δ. Πρωτοψάλτης