Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Επίσκεψη της βουλευτού Α’ Πειραιά Μαρίας Ρεπούση στην Ύδρα





Πειραιάς 27/05/2013


Δελτίο Τύπου


Θέμα:  «Επίσκεψη της βουλευτού Α’ Πειραιά Μαρίας Ρεπούση στην Ύδρα»


Επίσκεψη στο νησί της Ύδρας πραγματοποίησε το τριήμερο 24/5 - 26/5 η βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Στη διάρκεια της παραμονής της επισκέφθηκε:
1)   τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας και συνομίλησε με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές της Σχολής
2)   Το Κουλούρειο Νοσοκομείο της Ύδρας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με το Μητροπολίτη Εφραίμ τόσο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου όσο και του νησιού συνολικά
3)   Το λαογραφικό μουσείο και συνομίλησε με το προσωπικό του
4)   Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά από τη διευθύντρια Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου για την πολύπλευρη και πλούσια δραστηριότητα του μουσείου αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησής του και των περικοπών στη στελέχωσή του.  
5)   Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όπου και συζήτησε με τον Πρόεδρο την αξιοποίηση του λιμένα και τα τυχόν προβλήματα από ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή του.
Είχε επίσης την ευκαιρία σε σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της να συνομιλήσει με εκπροσώπους
α) του Συλλόγου Ξενοδόχων Ύδρας
β) του Εμπορικού Συλλόγου
γ) του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων
δ) του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων
καθώς και πολίτες.
Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων η βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες και δεσμεύθηκε να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με:
1)   Την πραγματοποίηση των αναγκαίων ενεργειών έτσι ώστε το Μετόχι να αποτελέσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας του νησιού
2)    Την επέκταση της συμβατικής γραμμής Πειραιά – Πόρος προς την ‘Υδρα, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα
3)   Την αξιοποίηση των γιατρών του Ε.Σ.Υ. για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου της Ύδρας και την άρση των εμποδίων για περαιτέρω συνέργειες προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των Υδραίων
4)   Την κατά το δυνατόν κάλυψη των οργανικών θέσεων του διδακτικού προσωπικού προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της η Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας.