Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Συνέντευξη της βουλευτή Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση στο Ρ/Σ Τσιρίγο FM και στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπαχτή



 
Μαρία Ρεπούση
Βουλής Α΄ Πειραιά
Αθήνα, 29/04/2013


Δελτίο Τύπου


Θέμα:  «Συνέντευξη της βουλευτή Α’  Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση στο Ρ/Σ Τσιρίγο FM και στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπαχτή»


Συνέντευξη στο Ρ/Σ Τσιρίγο FM και στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπαχτή παραχώρησε την Παρασκευή το πρωί η βουλευτής Α’  Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η βουλευτής αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψη της στο νησί Κυθήρων, κατά την οποία συνάντησε το σύνολο σχεδόν των φορέων του νησιού και συνομίλησε με δημότες του, και η οποία ήταν καθοριστική για την πλήρη ενημέρωση της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι Κυθήριοι. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα:

  • Στην ανάγκη επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Νεάπολης – Κυθήρων – Αντικυθήρων. Η βουλευτής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και πιέζει για τη γρηγορότερη δυνατή διευθέτηση του θέματος πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
  • Στην προσπάθεια της η νησιωτικότητα και το μεταφορικό ισοδύναμο να λαμβάνεται υπόψη στη χάραξη πολιτικής από όλα τα Υπουργεία, καθώς και στον επανασχεδιασμό του συνόλου των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών, ώστε να εξυπηρετούνται οι τελικοί αποδέκτες, οι νησιώτες.
  • Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφορικά με θέματα πολιτικής, στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες που εγείρει η διοικητική ένταξη νησιών σε περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας, όταν δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα των νησιών και υπάρχει νομική και αναπτυξιακή εξομοίωση  τους με τα αστικά κέντρα.
  • Σε ερώτηση που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή σχετικά με το πλαίσιο εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αδειοδότηση σφαγείων σε περιοχές που υπόκεινται σε ειδικούς γεωγραφικούς περιορισμούς και στην πρόθεση του Υπουργείου για παρόμοια πρωτοβουλία αναφορικά με την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων.    

Η Μαρία Ρεπούση θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νησί τον επόμενο μήνα, ώστε να ενημερώσει φορείς και κατοίκους του νησιού για τις ενέργειες της και τα αποτελέσματα αυτών.