Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τριχείλης: Θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα η αναστολή λειτουργίας ΙΚΑ Μολάων

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, απέστειλε έγγραφο στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπου αντιδρά για την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μολάων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε Διοικητά,

Σχετικά με τους σχεδιασμούς σας για την κατάργηση του Παραρτήματος του Ι.Κ.Α Μολάων, σας γνωρίζουμε ότι εξυπηρετεί τις πέντε Δημοτικές Ενότητες (Βοιών, Μονεμβασίας, Μολάων, Ζάρακα και Ασωπού) του Δήμου Μονεμβασίας, καθώς και το Δήμο Ελαφονήσου και τη Δημοτική Ενότητα Νιάτων του Δήμου Ευρώτα, σε μια τεράστια έκταση με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις (πάνω από 100 χιλιόμετρα), τις οποίες διανύουν καθημερινώς τόσο οι πολίτες για να εξυπηρετηθούν, αλλά και οι εργαζόμενοι για να προσέλθουν στην εργασία τους.

Στην αρμοδιότητα του Γραφείου είναι απογεγραμμένες περίπου 600 επιχειρήσεις, 5.000 οικοδομές και 7.000 ασφαλισμένοι.

Κατά τον τελευταίο χρόνο οι στατιστικές κινήσεις για κάθε δραστηριότητα έχουν ως εξής:
•  για τα έσοδα ανέρχονται σε 2.360 υποθέσεις (απογραφές οικοδομών, απογραφές επιχειρήσεων, ασφαλιστικές ενημερότητες, ΥΔΑΑΒ, τακτοποίηση ειδικών κατηγοριών ασφάλισης, έλεγχοι επιχειρήσεων).
•  για καθυστερήσεις ανέρχονται σε 1.305 (αιτήσεις ρυθμίσεων και πληρωμές ρυθμίσεων).
•  για το μητρώο ανέρχονται σε 3.280 (απογραφές ασφαλισμένων, εκδόσεις και θεωρήσεις βιβλιαρίων, διαγραφές ασφαλισμένων, μεταβολές στοιχείων ασφάλισης, εκδόσεις ΕΚΑΑ, θεωρήσεις ανέργων, βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης, βεβαιώσεις ΑΣΕΠ, τακτοποίηση διπλοαπογραφών, αποσπάσματα ατομικών λογαριασμών).
•  για το οικονομικό ανέρχονται σε 847 (καθημερινή τακτοποίηση λογιστικών πράξεων).
•  για τις παροχές ανέρχονται σε 2.241 (παραλαβή παραστατικών, χορήγηση επιδομάτων ασθενείας, χορήγηση επιδομάτων μητρότητας, χορήγηση ειδών πρόσθετης περίθαλψης και έκτακτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χορήγηση εξόδων κηδείας).

Επίσης πραγματοποιούνται καθημερινά και οι ακόλουθες εργασίες οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στα στατιστικά δεδομένα ΟΠΣ:
•  παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών συνταξιοδότησης
•  παραλαβή αιτήσεων ΕΚΑΣ
•  προμήθεια συνταγολογίων στους ιατρούς
•  αποστολή συνταγών στο Κεντρικό Φαρμακείο για φάρμακα υψηλού κόστους και κατόπιν παραλαβή και διανομή φαρμάκων.
•  παροχή ασφαλιστικών πληροφοριών

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους κ. Διοικητά, εκτιμάται ότι η συνέχιση της λειτουργίας του Παραρτήματος της Υπηρεσίας σας στους Μολάους είναι αναγκαία και οποιαδήποτε άλλη απόφασή σας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο που όλοι οφείλουμε να είμαστε αρωγοί και συμμέτοχοι στην κοινωνική μέριμνα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ηρακλής Τριχείλης
--------------------
Πηγή: apela.gr
---------------------