Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δεν αυξάνεται η έκτακτη εισφορά στα αγροτικά φωτοβολταϊκά .

Θετικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα των αγροτικών φωτοβολταϊκών αφού σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή (στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε χθες το βράδυ), εξαιρούνται από την προσαύξηση της έκτακτης εισφοράς (που επιβάλλεται πλέον στους υπόλοιπους επενδυτές φ/β) τα αγροτικά φωτοβολταϊκά καθώς και εκείνα των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Με την ίδια τροπολογία, αποφασίστηκε πως για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς για τους οποίους έγινε αίτηση ενεργοποίησης σύνδεσης από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Ιουνίου του 2012, ισχύει ως τιμή αναφοράς η τιμή που αντιστοιχεί στον χρόνο υπογραφής της σύνδεσης.

Επίσης για τους σταθμούς μέχρι 100 kW των κατ’ επάγγελμα αγροτών, για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από 1/7/2011 έως 12/11/2012, ορίζεται ως τιμή αναφοράς η τιμή που ίσχυε κατά την ημερομηνία σύναψης.

Σχόλιο για τα πολυνομοσχέδιο έκανε το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ειδικότερα αναφέρει: «Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατατέθηκαν σχετικές τροπολογίες και τονίσθηκαν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τον εξορθολογισμό του συστήματος. Τελικά έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών καθώς και αυτά των μη διασυνδεδεμένων νησιών».

Δείτε εδώ τις τροπολογίες όπως κατατέθηκαν στη βουλή

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις τροπολογίες
---------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------------