Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εκδικάζονται αγωγές τής ΝΕΛ με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό - Στο «σκαμνί» δήμαρχος και αντιδήμαρχος

Ένταση και δυσφορία μεταξύ των κατοίκων και των φορέων της Λήμνου έχει προκαλέσει η απόφαση της ΝΕΛ να προχωρήσει τις αγωγές που είχαν κατατεθεί από την ίδια, την ΑΝΕΝ και τη C-Link Ferries, εναντίον του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, αλλά και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη. Οι αγωγές κατατέθηκαν με αφορμή τις δηλώσεις των δύο Λημνιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, στις οποίες είχαν προχωρήσει όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού πριν από λίγους μήνες.

Κατηγορώντας τους για παρακώληση συγκοινωνιών, συκοφαντική δυσφήμηση και οικονομική ζημία, η ΝΕΛ ζητάει συνολικά το ποσό των 3.000.000 ευρώ, 2.500.000 ευρώ από το δήμαρχο Λήμνου και 500.000 ευρώ από τον αντιδήμαρχο. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Μύρινα.

Για το αυτονόητο δικαίωμα…
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο κ. Χατζηδιαμαντής σε δηλώσεις του στο «Ε» τόνισε: «Η δημοτική αρχή και όλος ο κόσμος αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα των Λημνιών να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες και τους υπόλοιπους νησιώτες, να έχουμε συγκοινωνίες που να στηρίζουν την προσπάθειά μας για οικονομική ανάπτυξη και προκοπή και να μη δημιουργούν αντικίνητρα για την παραμονή μας στον τόπο μας.»

Και συνεχίζει ο δήμαρχος Λήμνου: «Η συκοφαντική δυσφήμηση που μας καταλογίζουν, θα πρέπει να αναρωτηθούν μήπως είναι αντίστροφη και αφορά τη δυσφήμηση του νησιού μας με την ταλαιπωρία που υφίστανται ο επισκέπτης αλλά και ο κάτοικος, και την οικονομική ζημία που συνεπάγεται η κακή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση στον τουρισμό μας και σε κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας.»

Από την πλευρά του, ο κ. Τσανταρλιώτης δήλωσε: «Έχουμε την αλήθεια και τα γεγονότα με το μέρος μας. Η ουσία και η αλήθεια φαίνονται στην πράξη. Έχουν καταγραφεί βλάβες και μεγάλες καθυστερήσεις. Θα πρέπει να δούμε την οικονομική ζημία που έχει υποστεί το νησί μας.

Ταλαιπωρούμαστε εδώ και 20 χρόνια. Δυστυχώς όλα τα πράγματα πάνε πίσω και μας ζητάνε να κάνουμε και άλλες υποχωρήσεις. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία, πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια και η υποβάθμιση συνεχίζεται.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο «Aqua Maria», το οποίο έχει κριθεί ανεπιθύμητο από τους Λημνιούς, επανήλθε από την Τετάρτη στο δρομολόγιο Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου, σε συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε να δοθεί περιθώριο έως τις 31 Μαρτίου στο Υπουργείο, ώστε να εγκρίνει και να ανακοινώσει το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα εξυπηρετούν τη Λήμνο το Πάσχα και το καλοκαίρι, χωρίς το συγκεκριμένο πλοίο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Φορείς έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
-----------------------------
Πηγή: emprosnet.gr
-----------------------------