Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Μονεμβασιάς έχει τεράστια προβλήματα με το νερό, τους δρόμους, το λιμάνι και τις ανεμογεννήτριες λέει ο Τριχείλης

Είναι Δήμαρχος σε ολόκληρο το ανατολικό πόδι της Λακωνίας το οποίο σήμερα λέγεται Δήμος Μονεμβασιάς. Ο λόγος για τον Δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, ο οποίος ήρθε στα studio της APELA και απάντησε στις ερωτήσεις της Τασίας Κανελλοπούλου για την εκπομπή "Στο δια ταύτα".


Ο κ. Τριχείλης αρχικά αναφέρθηκε στο Δήμο Μονεμβασιάς και υπενθύμισε τα γεωγραφικά όρια αυτού, καθώς και τη σημαντικότητα του Δήμου του, για την προσβασιμότητα στα δύο νησιά, δηλαδή της Ελαφόνησο και των Κύθηρα.

Στη συνέχει της συζήτησης ο κ. Τριχείλης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που αφορούν το οδικό δίκτυο για το Δήμο του και είναι  η ολοκλήρωση του δρόμου Σκούρα – Πυρί για να παρακάμπτεται η Σπάρτη και σαν δεύτερη προτεραιότητα να γίνει η παράκαμψη  Σκάλας – Βλαχιώτη.

Σοβαρό θέμα είναι η ανακατασκευή της μαρίνας της Μονεμβασιάς που λόγο κακών καιρικών συνθηκών έχει καταστραφεί, ενώ αφέθηκαν και αιχμές για πιθανόν λάθος επιλογή της τοποθεσίας του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή της Μονεμβασιάς.

Ο Δήμος αναζητά τρόπο να δημιουργηθεί λιμάνι στη Μονεμβασιά, καθώς τον τελευταίο καιρό τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στην περιοχή ανέρχονται σε 45 ενώ για το 2014 αναμένονται περίπου 60.

Ο κ. Τριχείλης αναφέρθηκε ακόμα στις ανανεώσιμε πηγές ενέργειας που στην περιοχή του κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Όσο για τα έσοδα του Δήμου από τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι μηδαμινά, ενώ από τις ανεμογεννήτριες φτάνουν το 1,7%.

Το νερό είναι ένα επίσης σοβαρότατο θέμα και πρόβλημα στο Δήμο Μονεμβασιάς, τόσο στην άρδευση που η κρίση όμως έχει φρενάρει λίγο την κατανάλωση, όσο και στην ύδρευση, λόγο των λίγων πόσιμων πηγών μετά και την υφαλμύρωση αρκετών από αυτών, καθώς και του τεράστιου κόστους μεταφοράς του νερού στις κατοικημένες περιοχές.

Έχουν γίνει τεράστια άλματα στην ποιότητα των κρασιών της Λακωνίας τόνισε ο Δήμαρχος, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απαγορευμένη έως το 2009 ονομασία «οίνος Μαλβασία».

Ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Συνάρτηση αυτού και η ποιότητα της διατροφής που οι επιχειρηματίες προσφέρουν στους τουρίστες, και αμή τι άλλο σε ολόκληρο το Δήμο Μονεμβασιάς υπάρχουν παραδοσιακές συνταγές, αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Τριχείλης «η ποιότητα του φαγητού που πρέπει να προσφέρεται θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ».

Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως οι «εκπομπές» «Στο δια ταύτα» αναμεταδίδονται από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 και από την Πελοποννησιακή τηλεόραση του Super tv κάθε Κυριακή περίπου στις 10 το βράδυ, και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

------------------------------
Πηγή: apela.gr
------------------------------