Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ένα κομμάτι φτιάχνουν άλλο πέφτει στην παράκαμψη των Βουτιάνων, ακούστε τι λέει η Τζανετέα...

Η παράκαμψη των Βουτιάνων έχει γίνει σαν το Γεφύρι της Άρτας, τη μια το φτιάχνουμε και την άλλη πέφτει!

Το περασμένο Φθινόπωρο η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε να διορθώσει το κομμάτι του δρόμου που έπεσε με κόστος περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Η σύμβαση του εργολάβου έλεγε πως ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 31 Ιανουαρίου 2013.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου του 2013, ο δρόμος όχι μόνο δεν έχει παραδοθεί, αλλά βλέπουμε να έχει και άλλα προβλήματα. Για το λόγο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, μίλησε στον δημοσιογράφο της apela.gr Γιάννη Κωστιάνη.

Είναι ένα ρίσκο να ξαναφτιαχτεί ο δρόμος αυτός λέει η κα. Τζανετέα, κάτι το οποίο το έχει πει αρκετές φορές στο παρελθόν ,και γι αυτό ποτέ δε συμφώνησε να δοθούν τα 28 εκ. ευρώ που ζητούσαν για να διορθώσουν αυτό το δρόμο οι εργολάβοι. Παρόλα αυτά από την αρχή γνωρίζουν τα προβλήματα που βγάζει αυτός ο δρόμος, αλλά από την άλλη η κα. Τζανετέα δεν ήθελε να μείνει και έτσι όπως ήταν.

Τώρα το κομμάτι του δρόμου που είχε πέσει έχει διορθωθεί και είναι σχεδόν έτοιμο να ασφαλτοστρωθεί, αλλά ένα άλλο κομμάτι ένα περίπου χιλιόμετρο πριν από αυτό που κατέρρευσε, βρίσκετε σήμερα και αυτό υπό κατάρρευση.

Αυτός είναι και ο λόγος που το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα λέει η κα. Τζανετέα, με αποτέλεσμα να γίνονται νέες μελέτες ώστε να δουν πως θα διορθωθεί και αυτό το κομμάτι, με το επικρατέστερο σενάριο να μετατοπιστεί προς το βουνό ο δρόμος στο συγκεκραμένο σημείο, ώστε να βρεθεί στερεό υπόστρωμα.

Αυτό βέβαιος θα πάρει χρόνο, οπότε κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να μας πει πότε θα παραδοθεί, κάτι που σχεδόν αποκλείετε να είναι το φετινό Πάσχα!


-----------------------
Πηγή: apela.gr
-----------------------