Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Τις 3.060 φθάνουν οι εγκρίσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης ενώ από γνωμοδοτικές επιτροπές έχουν περάσει 6.100 αιτήσεις

Τις 150 με 200 φθάνουν κάθε εβδομάδα οι εγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου. Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο σύνολο των 7.735 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και αξιολογηθεί, έχουν ελεγχθεί από γνωμοδοτικές επιτροπές περίπου 6.100 αιτήσεις. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν εκδοθεί 3.060 εγκρίσεις εξ αυτών με συνολικό προϋπολογισμό 409, 3 εκατ. ευρώ, δημόσιας δαπάνης 222 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ πολλοί είναι οι υποψήφιοι επενδυτές, αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αναμένουν ανακοινώσεις από το ΥπΑΑΤ σχετικά με την διευκόλυνση της χρηματοδότησης με την εμπλοκή του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (TAE) στην όλη διαδικασία χρηματοδότησης το οποίο όπως ανακοινώθηκε είναι υπό σύσταση.

Σύμφωνα με όσα έγραψε πρόσφατα ο ΑγροΤύπος και αυτή η υπόθεση φαίνεται ότι προχωράει το τελευταίο διάστημα αφού μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΤΕΑΝ» συγκροτήθηκε και η πενταμελής επενδυτικής επιτροπή πρόεδρος της οποίας θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Κοιοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος. 

Επίσης σύμφωνα με κύκλους του ΥπΑΑΤ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται το επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΤΕΑΝ το οποίο τα επόμενα 24ωρα θα περάσει από το Διοικητικό του Συμβούλιο και στην συνέχεια θα εγκριθεί από την Επενδυτική Επιτροπή. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΥπΑΑΤ όλα τα παραπάνω θα έχουν ολοκληρωθεί εντός Μαρτίου.
---------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------