Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Επιχειρήσεις και κοινωνία δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα φορολογικά βάρη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 22-02-2013
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: «Επιχειρήσεις και κοινωνία δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα φορολογικά βάρη»
. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
Να απομακρυνθεί κάθε σκέψη για την επιβολή και νέων φόρων στα ακίνητα ζητά ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά
«Ούτε δίκαιος ούτε λειτουργικός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε νέος φόρος ακινήτων, όπως προσπαθεί να πείσει το Υπουργείο Οικονομικών», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος ο οποίος ζητά να τεθεί σε διαβούλευση οποιοσδήποτε σχεδιασμός του Υπουργείου προκειμένου να υπάρξει αντίδραση και αντιπρόταση, που θα εμποδίσει την επιβολή κάθε τέτοιου νέου φόρου.
Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΠ τονίζει σχετικά: «Επειδή διαρκώς επιχειρείται δια της φορομπηχτικής πολιτικής και της μείωσης των δημοσίων δαπανών σε δραματικό για την κοινωνία επίπεδο (νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές κ.λπ.) να προωθηθεί η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση ως η μόνη λύση για τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θεωρούμε δίκαιο να ανακοινωθούν στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και σε όλους τους πολίτες οι σκέψεις του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε.
Η ελληνική επιχείρηση και οι πολίτες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα φορολογικά βάρη. Έχουμε εξαντλήσει κάθε είδους υπομονή.
Η ανάπτυξη θα έρθει με επενδύσεις (κάτω από ποιες προϋποθέσεις;) και με τέτοια φορολογική πολιτική που πραγματοποιεί πραγματική αφαίμαξη, οι επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν. Κι αν έρθουν θα είναι με ιδιαίτερα φορολογικά κίνητρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερα τα έσοδα για τα Ταμεία ενώ κατ’ αυτόν τον τρόπο και δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, κινδυνεύουν να απομακρυνθούν οι υπάρχοντες επενδυτές, οι Έλληνες επενδυτές.  Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά τερτίπια, να μιλήσει ξεκάθαρα για το ποια πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει και για το πού πηγαίνουν οι φόροι που εισπράττει.
Και μιλάμε για αυτά που εισπράττει γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον και ακόμη και οι πλέον συνεπείς βρίσκονται χρεωμένοι εξαιτίας των απανωτών φόρων. Και η πολιτική που ακολουθείται εξακολουθεί να παραμένει, αν και απέτυχε, η επιβολή και νέων φόρων! Με την καταναλωτική δύναμη να μειώνεται καθημερινά, την αστάθεια στη φορολογία, την «τιμωρία» των συνεπών φορολογουμένων και των επιχειρήσεων με επιπλέον φόρους και την περιοριστική οικονομική πολιτική έχει εξαθλιωθεί η ελληνική κοινωνία. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!».