Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Θέματα Τοπικής Κοινότητας Αντικυθήρων

Ο κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης στην τελευταία του ανακοίνωση, με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Δήμου, το οποίο  αναφερόταν στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, καταπιάστηκε από μια λέξη,  για να θυμηθεί τον παλαιό καλό του εαυτό πρίν χρόνια, όταν τότε ως εκπρόσωπος τύπου της Κοινότητας Αντικυθήρων παραμύθιαζε τους αναγνώστες των τοπικών εφημερίδων της εποχής.  
Με την προπαγανδιστική τακτική του να προβάλλει το δήθεν έργο, δηλαδή την κατασπατάληση μεγάλων κονδυλίων για έργα κακής ποιότητας και ελάχιστης αξίας.

Οι εποχές άλλαξαν κ. Χαρχαλάκη. Βιώνουμε πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών απαιτεί  πολιτικές μεγίστης αξιοποίησης των πόρων, απαιτεί σοβαρότητα, εργατικότητα, ικανότητα,  γιά όσους ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα.

Έχετε   αναγάγει τό ταμειακό υπόλοιπο της Κοινότητος Αντικυθήρων το οποίο μεταφέρθηκε στο ταμείο του Δήμου, μετά την κατάργησή της, σε μείζον θέμα, λές καί  κάνατε χάρη στους Κυθηρίους καί τον Δήμο Κυθήρων.

Πράγματι η συνετή οικονομική διαχείριση της τελευταίας περιόδου, της προεδρίας Διονύση Προγουλάκη στην Κοινότητα Αντικυθήρων,  έκλεισε με αυτό το ταμειακό υπόλοιπο.

Ο νόμος προέβλεπε να μεταφερθεί στον νέο Δήμο  καί παραμένει εκεί στο ταμείο του Δήμου μας,  τό μέρος εκείνο που δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη. Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή;  να το κατασπαταλήσουμε όπως γινόταν επί των ημερών σας; ´Ηδη έχει πληρωθεί μεγάλο μέρος, από αυτά τα χρήματα  γιά δαπάνες, που αφορούσαν τα Αντικύθηρα.

Είναι καλό να κατανοήσετε ότι τα προβλήματα των Αντικυθήρων, είναι στην ίδια προτεραιότητα, για την σημερινή Δημοτική αρχή,   με αυτά των Κυθήρων. Δεν τα ξεχωρίζουμε.

´Εχουν δε προγραμματισθεί έργα για τα Αντικύθηρα πολλαπλάσιας αξίας αυτού  του υπολοίπου. Γιά την επισκευή του νερόμυλου, έπρεπε να γνωρίζετε  οτι το έργο δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Κυθήρων,  υπήρξαν ενστάσεις, προσφυγές, αλλά  καί ο φόβος καταγγελιών, όπως είχε γίνει με το σπάσιμο του βράχου στην είσοδο του λιμανιού! μήπως σας θυμίζει η καταγγελία αυτή κάτι κ. Χαρχαλάκη;

Οι ενεργείες αυτές είχαν  ως  αποτέλεσμα να ακυρωθεί η διαδικασία. Θα επανέλθουμε σύντομα αφού  έχουμε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

Οι βαριές κατηγορίες γιά  διάθεση χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα πεταχτούν!!! σε έργα αμφιβόλου σημασίας  και χρησιμότητας πρέπει να τεκμηριώνονται, αλλιώς ονομάζονται  ανυπόστατες  συκοφαντίες κ Χαρχαλάκη.

Τα δημοσιεύματά σας, τα υπογράφεται συνήθως   ως αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής  Εγχωρίου  Περιουσίας. Ποιός  λοιπόν σας εμποδίζει να κάνετε έργα στα Αντικύθηρα; 

Τέλος πρέπει να καταλάβετε ότι,  ο Δήμαρχος, καί όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  έχουν πράγματι "διακαές" ενδιαφέρον και αγωνία για τα προβλήματα των Αντικυθήρων,  τρέφουμε αδελφικά αισθήματα αγάπης   για τους συμπατριώτες μας Αντικυθήριους καί διαφωνούμε  μέ κάθε προσπάθεια διχασμού.

Για την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος μου, διατυπώνετε ερώτημα για τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας γιά το διάστημα πού είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι πρόεδρος.
Σας πληροφορώ ότι έγιναν τόσα Συμβούλια όσα χρειάζονταν, παρά το γεγονός οτι έπρεπε εγώ και ο υπάλληλος του Δήμου, αρμόδιος  γραμματέας να παραμένουμε μέσα στο πλοίο για 20 ώρες! Παρεβρισκόμουν  σε όλες τις εκδηλώσεις των Αντικυθήρων, ενώ εσείς απουσιάζατε στις περισσότερες!

 Για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης χρειάζεται να επιδείξουμε αλληλεγγύη καί συνεργασία, η τακτική που ακολουθείτε γιά τα θέματα που προκύπτουν  δεν οδηγεί στη λύση τους, εκτός αν  έχετε στόχο,  από τον θόρυβο που δημιουργείτε να παραμένετε στην επικαιρότητα.
----------------------------------------------------------------------------------------
Μιχάλης Δ. Πρωτοψάλτης
Αντιδήμαρχος- με  αρμοδιότητες  στα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων.