Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Την Τρίτη 26/2 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πληρωμή της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα οριστικοποίησε με δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου η πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής είναι η Τρίτη 26 Φεβρουαρίου. «Τηρούμε με ευλάβεια τόσο τις υποσχέσεις μας όσο και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέσαμε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες μας ότι άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνολικά το ποσό της τάξης των 80,5 εκατ. € που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών», ανέφερε ο Υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι οι λύσεις δεν δίνονται ακαριαία, αλλά απαιτούν χρόνο και συνεχή προσπάθεια. Η προσπάθεια συνολικά της Κυβέρνησης αποδίδει, είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».

Όσον αφορά την δεύτερη δόση του Σεπτεμβρίου ο Υπουργός σε δηλώσεις τους σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε: «Αυτή την ώρα λέμε ας απαλύνουμε αυτό το πρόβλημα για το 2013 δίνοντας όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε. Να δώσουμε τώρα τα 80 εκατομμύρια και μακάρι το Σεπτέμβριο αντί να δώσουμε 50, να δώσουμε άλλα 80, δηλαδή να φτάσει το ποσό στα 160 εκατ. ευρώ που είναι αυτό που ζητούσαν. Και όπως είδατε, ήδη επειδή τα χρήματα αυτά θα βγουν από τον ίδιο κωδικό που αφορά στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αυτή τη στιγμή υποαπορροφά, υπάρχουν δηλαδή ενδείξεις ότι πραγματικά το Σεπτέμβριο θα περισσέψουν χρήματα έτσι ώστε να δώσουμε στους αγρότες άλλα 80 κι όχι 50».
---------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------