Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Σπάρτη: Με κονδύλια από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του παραλιακού δρόμου στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

Υπογράφηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου η σύμβαση κατασκευής του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο του οικισμού Παραλίας, στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, που αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. 

 Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 745.000 ευρώ και χρόνο υλοποίησης το καλοκαίρι του 2013. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την υπογραφή της σύμβασης, ανακοίνωσε ότι στις 7 Φεβρουαρίου θα δοθεί σε δημοπρασία η κατασκευή του δρόμου στο Φωκιανό, ο οποίος θα συνδέσει την παραλιακή Κυνουρία με την ανατολική Λακωνία.

«Πρόκειται για καίρια παρέμβαση που εντάσσεται στο σχεδιασμό του ανατολικού παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου, για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της μελετητικής προσέγγισής του και τον έχουμε χαρακτηρίσει έργο σημαία για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020. Όταν ολοκληρωθεί και αυτός ο οδικός άξονας η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η Περιφέρεια με το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο στη χώρα» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.
-------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-------------------------