Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερις φαινομενικά αθώες τροφές που... σε παχαίνουν! Γιατί μπορεί να μη σας γεμίζουν το μάτι, κρύβουν όμως θερμίδες

Όταν μπαίνουμε στο τρυπάκι να προσέχουμε τη διατροφή μας καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τις διατροφικές παγίδες και να μην μας ξεγελάνε τροφές, οι οποίες φαινομενικά είναι αθώες. Μπορεί ,λοιπόν, αυτές οι τροφές να φαντάζουν στα μάτια μας καλή επιλογή αλλά για δείτε:


1.Σαλάτες: Πόσες φορές έχει τύχει να πείτε θα φάω μόνο μια σαλάτα. Παραγγέλνετε με την παρέα σας απ'έξω εσείς με περηφάνια μια σαλάτα Ceasar's και η φίλη σας 2 καλαμάκια κοτόπουλο και αλάδωτες πίτες κομμένες. Ποια νομίζετε θα βγει κερδισμένη; Σίγουρα όχι εσεις. Θα έχετε φάει μαρούλι επί της ουσίας ποτισμένο με παχυντικές sauce με πολλές θερμίδες και λιπαρά, τη στιγμή που η φίλη σας θα γεύεται την υγιεινή επιλογή του σουβλατζίδικου της γειτονιάς σας. Επομένως, αν λέτε θα φάω σαλάτα, φτιάξτε μία στο σπίτι μόνες σας, με φρέσκα λαχανικά και προσθέστε λεμόνι ή μπαλσάμικο. Κρίμα δεν είναι να στερείστε τροφές που θα θέλατε να γευτείτε σαν τρελές και να φορτώνεστε θερμίδες από μια σαλάτα;

2.Αποξηραμένα φρούτα: Αν νομίζετε ότι τα αποξηραμένα φρούτα, επειδή φέρουν τη λέξη φρούτα, δεν παχαίνουν γελάστε. Τα περισσότερα από αυτά, όπως για παράδειγμα οι φράουλες, ο ανανάς, οι σταφίδες κρύβουν θερμίδες και πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα αποξηραμένα φρούτα έχουν 7 φορές περισσότερες θερμίδες από τα φρέσκα. Προτιμήστε τα φρέσκα.

3.Καφέδες: Αυτό και αν είναι παγίδα. Όταν λέμε εντάξει θα μείνω νηστική, κάνω δίαιτα, θα πιω μόνο ένα καφέ για να ξεγελαστώ, σίγουρα δεν πρέπει να εννοείτε τους καφέδες τύπου Starbucks με τις αμέτρητες θερμίδες και τα λιπαρά. Γιατί να φορτωθείτε από ένα καφέ με 600 θερμίδες; Καλύτερα να φάτε τουλάχιστον ένα γλυκάκι και να το απολαύσετε. Μακριά από καφέδες με θερμίδες χάμπουργκερ. Προτιμήστε έναν espresso.

4.Burger λαχανικών: Βρίσκεστε σε ένα fast food και σκέφτεστε κάνω δίαιτα εντάξει θα πάρω ένα burger λαχανικών. Το ότι ακούτε λαχανικά δε σημαίνει ότι ολόκληρο το burger δεν παχαίνει. Τα λαχανικά που χρησιμοποιούν είναι τηγανισμένα και πολύ λαδερά. Αν σκεφτείτε ότι προσθέτετε κέτσαπ και μαγιονέζα, τι άλλο θέλετε για να καταλάβαιτε ότι είναι απαγορευτικό; Α, ξεχάσαμε να σας πούμε και για το τυρί, το οποίο είναι συνήθως πλούσιο σε λιπαρά, ώστε να είναι και πιο γευστικό.

Προσοχή, λοιπόν, στις επιλογές σας. Σκεφτείτε έξυπνα πριν φάτε.
--------------------------------
Πηγή: queen.gr
--------------------------------