Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΥπΑΑΤ: Έχει ενεργοποιηθεί το 98,1% της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος Αλιείας 2007 - 2013

Ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου 2013, οι εργασίες της 5ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου.

Στην ομιλία του ο Ειδικός Γραμματέας, τόνισε:

«Ο τομέας της Αλιείας κατέχει υψηλή θέση μεταξύ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αναγνωρίζουμε τη σημασία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας ως μοχλού αειφόρου ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής του». Αναφερόμενος με στοιχεία στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε: «Την παρούσα χρονική περίοδο έχει ενεργοποιηθεί το 98,1% της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος. Έχουν ενταχθεί σε αυτό 1.115 πράξεις, οι οποίες ανέρχονται στο 78,4% της συνολικής Δημόσιας Δαπάνης, ενώ οι πληρωμές αγγίζουν το 37,9%».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Θεοχαρόπουλος, προέτρεψε τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν την προσπάθειά τους για την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης νέων πράξεων -με έμφαση στις παραγωγικές επενδύσεις της υδατοκαλλιέργειας και της μεταποίησης αλιευμάτων- αλλά και γενικότερα των ρυθμών υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 με την προώθηση παρεμβάσεων (σε διαχειριστικό και διοικητικό επίπεδο) που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, ειδικά κατά την τρέχουσα, εξαιρετικά δύσκολη, περίοδο για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης, μετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών, καθώς επίσης εκπρόσωποι Οικονομικών και Κοινωνικών εταίρων, μη Κυβερνητικών και Συλλογικών Οργανώσεων του τομέα της Αλιείας και Επιστημονικών φορέων, των Ομάδων Τοπικής Δράσης Αλιείας, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
--------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
--------------------------------