Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ



Ο νέος αναπλ. Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Γεώργιος Κακαβάς, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την παράταση της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός» μέχρι τον Αύγουστο του 2013, αντί του προσεχούς Απριλίου που θα έληγε αρχικά. 

 
Η θετική αυτή εξέλιξη αντανακλά τη σημασία που έχει ο πολιτισμός σε περιόδους κρίσεων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω της πολύ σημαντικής αυτής έκθεσης για το Ναυάγιο και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που έχει αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας παγκοσμίως, λόγω φυσικά των ιδιαίτερων και σπάνιων εκθεμάτων της. 

Οι παράλληλες δράσεις είναι επίσης πολλές, όπως η δημιουργία της διαδικτυακής εκπαιδευτικής εφαρμογής «Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13-18 ετών και είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Μουσείου www.namuseum.gr.

Τέλος, το Μουσείο κυκλοφόρησε ήδη το γούρι της νέας χρονιάς 2013, που είναι μια καλλιτεχνική σύνθεση της γλύπτριας Βασιλικής Αλεξοπούλου. Αποτυπώνει καλλιτεχνικά τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και διατίθεται από το πωλητήριο του Μουσείου.

Πληροφορίες:


-------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------