Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

: ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΒΕΠ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: «Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων αναγκαία υποχρέωση όχι στο μνημόνιο αλλά στο ίδιο το μέλλον της Ελλάδας»

·         «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να έχουμε όσο κρατικό τομέα χρειάζεται, όσο μπορούμε να αντέξουμε και να πληρώσουμε, να πάψει η ψηφοθηρία και τα ευχολόγια, να πάψει η μη τήρηση των νόμων και όλοι με δουλειά, δουλειά, δουλειά, να προωθήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση είναι υποχρέωση απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας»
-----
Θετικά κρίνει ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δανειακής δόσης έστω και σε… δόσεις. 

Ωστόσο ο κ. Μιχάλαρος επισημαίνει ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να έχει αναπτυξιακό μέλλον κάτω από τη σπάθη του χρέους και των υποχρεώσεων προς τους δανειστές της θα πρέπει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και τα μέτρα μείωσης του χρέους στο εγγύς μέλλον τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν αγορές μέσω δημόσιων προσφορών των διάφορων κατηγοριών των κρατικών υποχρεώσεων.  

Παράλληλα, η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να δίνει απλώς διαβεβαιώσεις και να προχωρήσει στην πράξη στην προώθηση της δημοσιονομικής και διαθρωτικής μεταρρυθμιστικής αλλαγής. «Η Ελλάδα που ζει με δανεικά τελείωσε οριστικά», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και τονίζει: «Εμείς οι ίδιοι, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες οφείλουμε οι ίδιοι να θέλουμε την αλλαγή νοοτροπίας, τη δημιουργία ενός ελκυστικότερου περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, ένα ελκυστικότερου περιβάλλοντος για τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη χώρα, για την προώθηση των εξαγωγών μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να έχουμε όσο κρατικό τομέα χρειάζεται, όσο μπορούμε να αντέξουμε και να πληρώσουμε, να πάψει η ψηφοθηρία και τα ευχολόγια, να πάψει η μη τήρηση των νόμων και όλοι με δουλειά, δουλειά, δουλειά, να προωθήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτό δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση είναι υποχρέωση απέναντι σε εμάς και τα παιδιά μας».