Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Καταβολή μισθοδοσίας στο προσωπικό Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό: Παιδείας & Θρησκευμάτων , Πολιτισμού & Αθλητισμού

Θέμα: «Καταβολή μισθοδοσίας στο προσωπικό Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής»
Κύριε Υπουργέ, 

Μας έχει γίνει γνωστό πως έχει καθυστερήσει η καταβολή των μισθών των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου που υπάγονται στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής από τον Αύγουστο του 2012. Πέραν των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Αορίστου χρόνου, καθυστερήσεις παρουσιάζονται στις πληρωμές και όλων των εμπλεκόμενων εργαζομένων όπως επιμορφωτών, συμβούλων και εμπειρογνωμόνων.

Η καθυστέρηση έγκειται στον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου που εγκρίνει τις δαπάνες μισθοδοσίας και ο ορισμός του είναι αντικείμενο του Υπουργείου Παιδείας. Σε μια εποχή όπου είναι δύσκολο να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες επιβίωσης, η έγκαιρη εκτέλεση υποχρεώσεων του δημοσίου θα όφειλε να θεωρείται βέβαιη.

Εκτός της καθυστέρησης των δεδουλευμένων των υπαλλήλων του ΙΕΠ, καθυστέρηση παρατηρείται και σε όλα τα έργα που έχει αναλάβει το εν λόγω Ινστιτούτο καθώς είναι αδύνατο να προωθηθεί οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς την έγκριση του ΔΣ. Οι καθυστερήσεις αυτές μειώνουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, στο οποίο στηρίζονται τα περισσότερα από αυτά και καθιστούν την εκτέλεση των έργων πολύ δυσκολότερη.

Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

Α. Πότε σκοπεύετε να ορίσετε Διοικητικό Συμβούλιο για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου και κατά συνέπεια να γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων;
Β. Από τις καθυστερήσεις στα προς εκτέλεση έργα που έχει αναλάβει το Ινστιτούτο προκύπτει απώλεια εσόδων για το δημόσιο;
                                                                   Ο ερωτώντες  Βουλευτές
                                                                     Δημήτρης Αναγνωστάκης
                                                                          Μαρία Ρεπούση