Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συσκέφθηκαν για το αεροδρόμιο! Σκέφθηκαν για το αεροδρόμιο;

“ Σύσκεψη χωρίς συμπεράσματα και στρατηγική στο γραφείο του Δημάρχου Αργειτάκου… ”

Με σκοπό την διεξοδική συζήτηση της υπόθεσης αξιοποίησης του αεροδρομίου Σπάρτης, στο Πυρί, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σταύρος Αργειτάκος συγκάλεσε σε σύσκεψη τους:

Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτή της Ν.Δ.
Θανάση Δαβάκη, βουλευτή της Ν.Δ.
Λεωνίδα Γρηγοράκο, βουλευτή του ΠαΣοΚ
Δημήτρη Αποστολάκο επικεφαλής μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης
Βαγγέλη Βαλιώτη, επικεφαλής ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης
Αντώνη Φελούρη.

Παρόντες στην, κεκλεισμένων των θυρών, σύσκεψη ήταν, επίσης, οι Δημήτρης Καραχάλιος και Γιάννης Ράλλης, δημοτικοί  σύμβουλοι.

Δεν εκλήθη η Αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας κ Τζανετέα.

Φήμες θέλουν την σύσκεψη να μην καταλήγει σε κάποιο συγκεκριμένο σύμπέρασμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει ανακοίνωση από την Δημαρχεία Σπάρτης για τα αποτελέσματα της σύσκεψης. Ενδέχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης να υπάρξει ενημέρωση τόσο  των δημοτικών συμβούλων όσο και των ΜΜΕ.

Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, για το κρίσιμο θέμα του Αεροδρομίου της Λακωνίας, γνωρίζουμε μόνον τις καταγεγραμμένες θέσεις κάποιων πολιτικών προσώπων.

Είναι φανερό ότι η κινητικότητα που δημιούργησε σχετική επιστολή της βουλευτού Φεβρωνίας Πατριανάκου επέφερε την σύσκεψη.

Εικάζοντας λοιπόν αναφέρουμε ότι δεν επετεύχθη κάποια συμφωνία κοινής γραμμής και δράσης.

Μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο η προοπτική του αεροδρομίου να συνδεθεί με τον αεραθλητισμό και τα σπόρ με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις ανάγκες σε τουρισμό και αγροτική παραγωγή.

Η «επένδυση» στο αεροδρόμιο θα πρέπει να έχει στόχευση στην υποστήριξη των δύο βασικών προσανατολισμών της Λακωνίας: στον τουρισμό και στην αγροτική παραγωγή.

Θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι γνώσεις και οι προτάσεις ανθρώπων του κλάδου, όπως είναι ο Γιάννης Κουρτσούνης, συνεργάτης του notospress.gr  ενώ θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του προέδρου κ. Πανδή που για τον σκοπό του αεροδρομίου έχει δεσμεύσει 50.000€.

Η, προφανώς, εσπευσμένη σύσκεψη αν δεν έβλαψε, δεν προσέφερε σημαντικά πράγματα.
----------------------------
Πηγή: notospress.gr
----------------------------