Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Θετικά μηνύματα από τον Λυκουρέντζο για το νοσοκομείο των Μολάων

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου. Στη συνάντηση από το Δήμο ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Κολλιάκος, και από το νοσοκομείο ο Διευθυντής της  Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Μολάων κ. Δαβανέλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Νοσοκομείου κ. Μυλωνάκος.


Λόγω του ότι από 1 Ιανουαρίου του 2013 το Γ.Ν. Μολάων και το Γ.Ν. Σπάρτης, θα αποτελούν αυτοτελές και ενιαίο Ν.Π.Δ.Δ. με νέο Διοικητικό Συμβούλιο και οι Οργανισμοί τους ενοποιούνται, διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών, ετέθησαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Το θέμα της βιωσιμότητας του Νοσοκομείου Μολάων, όπου ο κ. Υπουργός ήταν κατηγορηματικός, ότι το Νοσοκομείο θα παραμείνει και θα προσεχθεί ιδιαίτερα λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της καλής λειτουργίας του.

Το θέμα του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, όπου και εδώ ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ως έχει.

Το θέμα δημιουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων, που αντιμετωπίζεται θετικά.

Το θέμα συμμετοχής εκπροσώπου του Δήμου στο Δ.Σ., κάτι που ήταν και πρόταση του κ. Υπουργού.

Το θέμα της θεσμοθέτησης της εθελοντικής προσφοράς προς το Νοσοκομείο, π.χ. επαγγελματιών οδηγών για τις διακομιδές, κάτι που φάνηκε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν πρόταση.
-----------------------------
Πηγή: apela,gr
-----------------------------