Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Φτού σας πλούσιοι !

Τ` άκουσα το πρωί στην τηλεόραση.
Τόλεγε η αγαπημένη Φόνη Μήττα, καρκινοπαθής η ίδια , μια ζωή τρέχει και συμπαρίσταται στους βαρέως πάσχοντες ομοιοπαθείς της .« Μου τηλεφώνησε - έλεγε- χθες μια ηλικιωμένη συνταξιούχος και μου είπε :-πες` τε στην ασθενή που δεν έχει να πληρώσει τα 400 ΕΥΡΩ , να πάει στο Φαρμακείο να τα πάρει και θα πάω εγώ να τα πληρώσω !».

Να βράσω τα λεφτά σας πλούσιοι, να βράσω τις of shore σας, τις καταθέσεις σας στις Ελβετίες και στα Εμιράτα !
Σας τόπα 100 φορές: ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ!
Ανοίξ`τε βρέ τα πορτοφόλια σας και δώστε στο συνάνθρωπό σας μια ελπίδα.
Στο κάτω- κάτω της γραφής όσα κι` αν κάνατε , από τον μόχθο των πολλών τα κάνατε!
Είναι γνωστό, κανείς δεν πλούτισε δουλεύοντας, άλλοι παράγουνε τον πλούτο ( και μη μου πείτε, αναγνώστες πως……( ξανά) γινα ….κομμουνιστής , γιατί τέτοιες αλήθειες δεν τις έγραψε μονάχα ο.…Μάρξ , πολλοί τις είπανε, τις λέω και…γω !).

Πριν λίγους μήνες διάβασα και έφριξα:
« Τα κέντρα αιμοδοσίας όλης της Ελλάδας - έλεγε η είδηση- δεν έχουνε ασκούς για αίμα», ξέρετε , εκείνα τα σακουλάκια της μετάγγισης .
Η είδηση συνέχιζε:
« κάπου 100 χιλιάδες ΕΥΡΩ θα στοίχιζε η αγορά τους για να εφοδιασθούν για 6 μήνες - αν δεν απατώμαι - τα κέντρα αιμοδοσίας ολόκληρης της Χώρας !».
Τόγραψαν όλες οι εφημερίδες, το είπαν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις, ένας δεν βρέθηκε, ένας από τους ( δήθεν) πλούσιους- να πει :
« Προμηθευθείτε τους, εγώ πληρώνω !».
Τους αποκαλώ «δήθεν»», γιατί για μένανε, αυτοί οι κακομοίρηδες είναι φτωχότεροι κι` απ` τους φτωχούς.
Άσε που οι φτωχοί λεφτά δεν έχουν , έχουν όμως φιλότιμο, έχουν αισθήματα, και αξιοπρέπεια.

« Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα 4 παιδιά μου ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήτανε η πρώτη φορά, γράφει η Α.Δ από την Πάτρα.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές, που λυγίζω συνεχίζει.
Υπάρχουνε στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να δώσω τέλος στη ζωή μου και άλλες που θέλω να πάρω ένα όπλο και να σκοτώσω όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Είμαστε δύο άνθρωποι νέοι, έτοιμοι να στίψουμε την πέτρα.
Δεν έχω ανάγκη από λύπηση, από δουλειά έχω ανάγκη, μια δουλειά για μένα ή τον σύζυγό μου ».

Τα` ακούσατε , αγαπητοί μου αναγνώστες, δουλειά ζητάει , δεν ζητάει ελεημοσύνη.

Κι` οι πλούσιοι, που είναι, δεν ακούνε;;;

ΟΧΙ , αυτοί φοβούνται τα …χειρότερα και παίρνουν τις επιχειρήσεις τους , τις παν στην …ξενητειά, για ν` αυγατίσουν τα λεφτά τους .!

Βγάλανε πακτωλό χρημάτων σε ξένες χώρες - το επιτρέπει ο Νόμος λένε- ( αυτοί κι` οι Ευρωπαίοι όμοιοί τους κάνανε τον Νόμο ! ) αυτό δεν μας το λένε βέβαια !
Τα βγάλανε για να τα κάνουν τι; αναρωτιέμαι.
Πόσα θα φαν, πόσα θα πιούν αυτοί , τα τέκνα τους και τα …..δισέγγονά τους;;.

Ξέρετε πόσο γρήγορα περνάν τα χρόνια φίλοι μου, μάρτυρας ο υπογράφων , σαν χθες ήμουνα έφηβος και τώρα τρέχω και δεν φθάνω !!

Θα ήθελα να μπορούσατε , αγαπητοί μου αναγνώστες , να βλέπατε , όσα έχουν δει τα μάτια μου κατά την άσκηση της ιατρικής μου διαδρομής , μιας διαδρομής που ξεπερνάει τον μισό αιώνα!

Να βλέπατε πώς ζουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους οι περισσότεροι πάμπλουτοι επιχειρηματίες .
Παραγκωνισμένοι τις πιο πολλές φορές από τα παιδιά τους ( στα οποία έχουν μεταβιβάσει εν τω μεταξύ χρήμα και επιχειρήσεις) !

Έγκλειστοι συχνά σε πολυτελέστατους οίκους ευγηρίας ,( βλ. γηροκομεία ), η σωληνωμένοι στις εντατικές πανάκριβων κλινικών του εξωτερικού , με αμέτρητους καθετήρες , μάσκες και ορούς στο αξιοθρήνητο κορμί τους , χωρίς να τους χαϊδεύει ένα αγαπημένο χέρι το μέτωπό τους και χωρίς να μπορούν να αρθρώσουν ούτε ένα «αντίο» ..

Άκουσα κάποτε με τα ίδια μου τα` αυτιά τηλεφώνημα ( απ` την Αμερική , έλεγε ο γιός στην αδερφή του που τον καλούσε να πάρει το αεροπλάνο και νάρθει στην κηδεία του πατέρα ) :
« Αδύνατον, έχω απανωτά ραντεβού , βάλτε τον στο….ψυγείο, την άλλη εβδομάδα θάρθω !!).

Να βράσω τα λεφτά σας άχρηστοι, που δεν μπορείτε ούτε στο νυχάκι τους να φθάσετε, τον Ζάππα, τον Καυταντζόγλου, τον Αβέρωφ, τον Μπενάκη, τον Μποδοσάκη, τον Συγγρό, τον Σισμανόγλου, τον Αβέρωφ, τον Παπάφη κι` ΄ένα σωρό άλλους μεγάλους Έλληνες που δώρισαν στο τόπο όλη τους σχεδόν την περιουσία.

Και χτίσανε Σχολειά , Πανεπιστήμια , Γήπεδα, Νοσοκομεία, Ορφανοτροφεία , κάναν τεράστιες δωρεές στις ένοπλες δυνάμεις ( - στην επανάσταση του 1821 εκατοντάδες φρεγάδες και μπουρλότα ήταν δωρεές πλουσίων αλλά και φτωχών, απλών ψαράδων ) , γιατί αυτοί αγαπούσανε τον άνθρωπο, αγαπούσανε τον τόπο , ενώ εσείς μικρόψυχοι, λατρέψατε το χρήμα.
¨Αχρηστοι, που πετάτε στους 5 δρόμους ανθρώπους που σας υπηρετήσαν μια ζωή για νάστε τώρα πλούσιοι,
Τι θα τα κάνετε ανάλγητοι, πόσα θα φάτε, πόσα θα απολαύσετε, και τι ψυχή θα παραδώσετε;
Αγοράστε ένα στόλο πούλμαν για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία..
Χτίστε σύγχρονες κατοικίες σε απομακρυσμένα και ακριτικά χωριά, για δωρεάν κατοίκηση δασκάλων , αγροτικών γιατρών, στρατιωτικών , παπάδων και μαιών.
Δωρίστε σύγχρονα ασθενοφόρα, ταχύπλοα για σύνδεση μικρών νησιών με την ενδοχώρα, πάρτε ένα στόλο από πυροσβεστικά ελικόπτερα κι` αεροπλάνα, που καίγεται ο τόπος και εκλιπαρούμε άλλες χώρες !!)..

Χτίστε στις σεισμόπληκτες περιοχές ανθρώπινους καταυλισμούς, ψυχούλες μένουν.
Δώστε υποτροφίες, χιλιάδες υποτροφίες στα Ελληνόπουλα, στο «αύριο» του τόπου.
Τι θα τα κάνετε - ξαναρωτώ - μαζί σας θα τα πάρετε;

Ας άκουγα έναν απ` τους ζάπλουτους συνέλληνες να πει:
« Ανάψτε τα καλοριφέρ στα σχολειά ολόκληρης της χώρας φέτος κι` αναλαμβάνω το πετρέλαιο όλης της χρονιάς.».
Άς τάκουγα κι`ας πέθαινα !
Κι` αντί γι` αυτό , μικρόψυχοι , βρήκατε τώρα ευκαιρία με πρόσχημα την κρίση να κόψετε απ` το μισθό αυτών που χρόνια σας υπηρετούσαν ή τους πετάτε άπονα στο δρόμο .

ΚΡΙΜΑ , δεν σας ζηλεύω, σας λυπάμαι!
----------------------------------------------------------
Πηγή: taxalia.blogspot.com-Δρ Βλάσης Γωγούσης
----------------------------------------------------------