Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εξαίρεση ακινήτων ΝΑΤ και εποπτευομένων ταμείων από ρύθμιση Σχεδίου Νόμου

Η ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Αναφερόμεθα στο Ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), που αφορά το Σχέδιο Νόμου κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου «Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της πργ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 3986/2011» «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» και ειδικότερα στις σχετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Η ΠΝΟ συμπαρατάσσεται και στηρίζει το παραπάνω ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ/ΝΑΤ και ζητεί την εξαίρεση των ακινήτων του ΝΑΤ και των λοιπών εποπτευομένων από το ΝΑΤ Ταμείων από την ρύθμιση του άρθρου 3 του Ν. 3986/2011, λόγω του γεγονότος, όπως αναφέρεται στο Ψήφισμα αυτό, ότι το Ταμείο διαθέτει Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του και για τον επί πλέον λόγο ότι η αρμόδια Διεύθυνση, όπως επίσης αναφέρεται, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά αποτελεσματικών ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ύστερα από τα παραπάνω, η ΠΝΟ ενώνοντας τη φωνή της με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, τον αρχαιότερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας, ευελπιστεί και αναμένει ότι δεν θα προχωρήσει το προαναφερθέν Σχέδιο Νόμου, ώστε να μην στερηθούν οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι της ακίνητης περιουσίας τους, που με τον ιδρώτα και το αίμα τους απέκτησε το Ταμείο".
-------------------------------
Πηγή: marinenews.gr
-------------------------------