Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με εκπροσώπους των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.

Δεδομένης της κατάργησης των Δ.Ο.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα, μεγάλη αντιπροσωπεία δημάρχων και φορέων μεταβαίνει στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, και αύριο Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, με σκοπό να εκθέσει συνολικά τα προβλήματα που προκαλεί η ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική, η οποία, όχι απλά δεν στηρίζει τη νησιωτικότητα, αλλά υποβαθμίζει σταθερά την ποιότητα ζωής των νησιωτών, αποσύρει την παρουσία της κεντρικής κυβέρνησης από τη νησιωτική Ελλάδα, απογυμνώνει τις κοινωνικές παροχές, μειώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς υγείας και παιδείας και οδηγεί στην εξαθλίωση.


Την Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 17.30 μ.μ. η αντιπροσωπεία πρόκειται να συναντηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση. Την ίδια μέρα στις 19.30 μ.μ. θα ακολουθήσει συνάντηση με την Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ..

Την Πέμπτη 01/11/2012 και ώρα 11.00π.μ. η αντιπροσωπεία των νησιωτικών δήμων σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., σας καλεί στα γραφεία της Ο.Τ.Ο.Ε. (Βησσαρίωνος 9, 4ος όροφος), όπου θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε..

Τις ίδιες ημέρες θα γίνει συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή και τους βουλευτές των νησιωτικών περιοχών.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι από τις 18 Οκτωβρίου η Δ.Ο.Υ. Άνδρου βρίσκεται υπό κατάληψη επ' αόριστον. Ο Δήμος της Άνδρου, μετά από σύσκεψη φορέων και κατοίκων του νησιού που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο (με τη συμμετοχή και μεγάλου αριθμού συναδέλφων), αποφάσισε τον αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ.. Αίτημα των κατοίκων, η παραμονή της Εφορίας και όλων των Δημόσιων υπηρεσιών στο νησί.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι λογιστές του νησιού, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Άνδρου, αλλά και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας, τόσο στο νησί τους, όσο και στην υπόλοιπη ελληνική επαρχεία. Ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν με κάθε μέσο την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Άνδρου και συμμετέχουν στην κατάληψη αυτής.
----------------------------
Πηγή: defencenet.gr
----------------------------