Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ληστεία και Ξυλοδαρμός στο Στραπόδι Κυθήρων

Το βράδυ της Τετάρτης 24/10 στην πιο απομακρυσμένη και απομονωμένη οικία του Στραποδιού, εισέβαλαν βίαια τρείς κουκουλοφόροι εκ των οπόιων οι δύο παρέμειναν μέσα στο σπίτι και ο τρίτος τοποθετήθηκε απέξω για να προσέχει μήπως εμφανισθεί κάποιος.


Οι εισβολείς ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και ακινητοποίησαν την γερόντισσα μητέρα του, ζητώντας επίμονα τα χρήματα που είχε σηκώσει από την τράπεζα ο ιδιοκτήτης την προηγούμενη ημέρα. Οι αδίστακτοι ληστές δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και μαχαίρια η άλλα αιχμηρά αντικείμενα προκειμένου να ανγκάσουν το θύμα να τους ομολογήσει που είχε τα χρήματα.

Τελικά μπρός στον κίνδυνο να χάσει την ζωή του η την ζωή της μητέρας του ο άτυχος συμπατριώτης μας αναγκάσθηκε και ομολόγησε που είχε τα χρήματα, τα οποία επήραν οι ληστές μαζί με τα βιβλιάρια καταθέσεων του.

Εν συνεχεία αφού απείλησαν ότι αν ειδοποιήσει την αστυνομία θα γυρίσουν και θα τον σκοτώσουν έφυγαν προς άγνωστη διεύθυνση, δεδομένου ότι υπήρχε δίοδος και προς το Καψάλι στην συγκεκριμμένη περιοχή. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν ακούσθηκε θόρυβος κάποιου οχήματος που διέφυγαν οι ληστές.

Ύστερα από κάποια ώρα ο άτυχος συμπατριώτης μας ειδοποίησε συγγενικό του πρόσωπο και εν συνεχεία αυτός ειδοποίησε την αστυνομία Κυθήρων η οποία επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και διενεργεί σχετική έρευνα και δίωξη.

Το γεγονός όπως είναι φυσικό έχει αναστατώσει την ήσυχη κοινωνία των Κυθήρων και το φάσμα παρόμοιων περιστατικών φαντάζει άκρως απειλητικό για την μέχρι τώρα ήρεμη ζωή του νησιού.

Παρακαλούνται όποιοι παρατήρησαν κάτι η αντιλήφθηκαν κάποιο ύποπτο άτομο να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό τμήμα των Κυθήρων.

Ακόμη ελπίζουμε το συμβάν να είναι μοναδικό και να μην υπάρξει επανάληψη του στο νησί μας και επίσης ελπίζουμε σύντομα η Αστυνομία να ανακαλύψει και να οδηγήσει στην δικαιοσύνη τους αδίστακτους ληστές.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------