Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Λαθροθηρία στους Μολάους

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 11: 00 νυχτερινή, οι δύο θηροφύλακες Τζώρτζης Αδάμ και Λάμπος Ευάγγελος , εκτελώντας νυχτερινή περιπολία εντόπισαν όχημα να φωτίζει με προβολείς μεγάλης ισχύος στην περιοχή Γαιδουροβούνι με σκοπό την λαθροθηρία.

Αμέσως έστησαν μπλόκο στο οποίο δεν σταμάτησαν οι 3 δράστες και ακολούθησε καταδίωξη και μετά από μεγάλη απόσταση κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα τύπου κλούβα αγροτικό.

Κατά τον έλεγχο των θηροφυλάκων βρέθηκε ο ένας δράστης να κάθεται στη συρόμενη πόρτα του αυτοκινήτου κρατώντας όπλο στα χέρια , ενώ βρέθηκαν ακόμη άλλα δύο όπλα εκτός θήκης , προβολείς φυσίγγια κ.τ.λ..

Οι δράστες αρνήθηκαν να παραδώσουν τα παράνομα μέσα και προέβαλλαν μεγάλη αντίσταση ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας. Για κακή τους τύχη, οι θηροφύλακες κατέγραψαν τα στοιχεία των 3 δραστών, τους αριθμούς των όπλων και του αυτοκινήτου , γιατί πριν φτάσει στο σημείο το περιπολικό τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Αφού ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή για την σύλληψη των δραστών από την Αστυνομία, ενώ οι θηροφύλακες κατέθεσαν μηνύσεις εναντίων τους με αποτέλεσμα οι δράστες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με αρκετές κατηγορίες.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους δύο θηροφύλακες για τον επαγγελματισμό που έδειξαν καθώς και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και του Δασαρχείου Μολάων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΟΥΡΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
------------------------------------------
Πηγή:  lakonia-gr.blogspot.gr
------------------------------------------