Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση τη Δευτέρα του ΣΕΕΝ με τον υπ.Ναυτιλίας

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο της ακτοπλοΐας θα απασχολήσουν την αυριανή συνάντηση στις 5 το απόγευμα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, με τον νέο προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

 Ο νέος πρόεδρος των ακτοπλόων Μιχάλης Σακέλλης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέφερε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες διανύουν τη δυσκολότερη περιόδό τους. Υπογράμμισε ότι οι καλές ακτοπλοϊκές υπηρεσίες είναι μονόδρομος για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των νησιών και τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ακτοπλόοι ανέφεραν ως τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κλάδος την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την καθυστέρηση στα χρήματα απο το δημόσιο για οφειλές από μισθώματα άγονων γραμμών, που φθάνουν έως και επτά μήνες, αλλά και τη μείωση της επιβατικής κίνησης, που οδηγεί σε φυγή πλοίων έστω και για λίγους μήνες απο το Αιγαίο.

 Οι εταιρείες έως τώρα πάντως, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένος λειτουργικό κόστος των καραβιών, έχουν προχωρήσει σε απόσυρση των ταχύπλοων από προορισμούς, σε μειώσεις δρομολογίων, σε μικρή αύξηση των ναύλων αλλά και σε μικρότερες ταχύτητες στα πλοία.

 Τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μη διακοπούν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις έχουν ζητήσει με ανακοινώσεις τους ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, αλλά και ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιώργος Τελώνης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει συστήσει ήδη ομάδα εργασίας για το ακτοπλοϊκό.
-----------------------------
Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ
-----------------------------