Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΔΣΝΑ: Άγονοι οι διαγωνισμοί για τις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ

Άγονοι απέβησαν οι έξι ανοικτοί διαγωνισμοί που πραγματοποίησε σήμερα ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής για τις εργασίες αποκατάστασης 11 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Αττική και στα νησιά.
Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από δεκάδες εργοληπτικές εταιρείες δεν κατατέθηκε καμία προσφορά σε κανέναν από τους διαγωνισμούς. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ θα καθοριστεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες αφορούν αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ Νήσων Αττικής (Μέθανα-Αγκίστρι), Κερατέας, Μεγαρέων, Σπετσών, Β.Α. Αττικής (Βαρνάβας-Κάλαμος-Αυλώνας-Γραμματικό), Ν.Α. Αττικής (Π. Φώκαια – Καλύβια), των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 21,8 εκ. € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των μη λειτουργούντων ΧΑΔΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, διασφάλισης της δημόσιας υγείας, αλλά και τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
------------------------
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ